Kumdimba Malawi

Kudimba is een sociaal ondersteuningsproject dat zorgt voor opvang van kwetsbare kinderen, jongeren en jongvolwassen die extra hulp nodig hebben in het dagelijks leven of niet de kans op onderwijs hebben gekregen. Het project vindt plaats in Lifuwu, net naast Lake Malawi. Op deze manier creëert het een ideale omgeving waar kinderen nieuwe vaardigheden kunnen leren en hun kwaliteiten kunnen ontdekken om zo later volledig zelfstandig mee te draaien in de maatschappij.

Het project loopt nu al enkele jaren en biedt al aan verschillende tieners een plek waar ze dagelijks kunnen bijleren. Echter, om de duurzaamheid van het project op lange termijn te garanderen, is er een consistente bron van inkomsten vereist. Dit is waar wij met Humasol een oplossing voor zoeken.

Ons doel is om grote delen van het opvangcentrum te voorzien van duurzame energie, namelijk zonne-energie. Onze grote focus ligt op het gemeenschappelijk huis voorzien van elektriciteit. Dit gebouw bestaat uit verschillende kamers waar gasten tegen een kleine prijs kunnen verblijven. Met dit inkomen kunnen dan maaltijden, medische rekeningen en de dagelijkse activiteiten worden gefinancierd.

De gastenkamers zullen worden voorzien van warm water en verschillende stopcontacten om hun elektronische apparaten op te laden en zo een basiscomfort te garanderen. Verder zal er ook een deel van de elektriciteit gebruikt worden om licht te voorzien gedurende de avond en nacht. Hierdoor kunnen sommige activiteiten ook ’s avonds doorgaan en zal ook de veiligheid van het opvangcentrum worden gegarandeerd. Tot slot kunnen de huidige plannen in de toekomst ook nog uitgebreid worden naar het ontwerpen van een duurzame keuken.

Axelle Moortgat

Student

Jarne De Nies

Student

Lina Debeer

Student

Pieterjan Espeels

Student

Matthieu Jacobs

Coach

Blog messages

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Humasol