Na enkele keren door het drop te wandelen merkten dat de basis van Chichewa (de lokale taal) toch noodzakelijk was. Hiervoor schakelden we de hulp van Isaac in. Na een dik halfuur konden we een (heel) korte conversatie houden met de mensen van het dorp. Na de lessen Chichewa was het onze beurt. We leerden de staff van kudimba kennis maken met België. Gaande van belgische wafels en speculoos tot een echt typische belgische volksdans, namelijk ’t Smidje (zie video). Na de les speelde ook zij een Malawiaanse volksdans af waarop we ons helemaal konden laten gaan.

De afgelopen dagen maakten we ook kennis met de african time, we zijn namelijk nog steeds aan het wachten op onze componenten dat worden geleverd (hopelijk is vandaag de dag). Aangezien we door het wachten toch tijd hadden, besloten we een uitstap te doen naar Senga Bay. Op onze tocht kwamen we bavianen en schreeuwende kinderen tegen die nog nooit azungu’s (blanke mensen) hebben gezien. Verder moesten we ook een korte overtocht maken in een bootje waar het water inliep tijdens onze oversteek.

Tot slot, zijn we een twee maanden lange kleurenwiestoernooi begonnen. Hierbij moet de verliezer een mousekebab (lees gefrituurde muis met haar, staart, kop en ja eigenlijk alles) eten of eerder verorberen. Voor de geïnteresseerde: de voorlopige tussenstand is Jarne +26, PJ +16, Lina +34. En Axelle na een kleine fout met een groot gevolg op -76.

Humasol