Hoera, onze componenten zijn aangekomen! Met enkele dagen vertraging leverde Sonlite Solar, onze lokale leverancier, de batterijen, zonnepanelen, inverter en charge controller. We dachten dat we eindelijk konden beginnen!

De volgende dag hadden we een uitstap gepland naar de hoofdstad van Malawi, Lilongwe. De eerste grote uitdaging was om hier alle kleinere componenten zoals schroeven, kabels en het frame te kopen. We zijn echter achterover gevallen door de prijs van het frame. Na een hele dag de stad te doorkruisen op zoek naar alles wat we nodig hadden, kwamen we ontgoocheld terug. We kochten slechts enkele schroeven en de kabels voor het DC-gedeelte van onze installatie.

Vooraleer we aan de installatie konden beginnen, moesten we dus zo snel mogelijk zelf een frame maken. We bestelden stalen profielen met de gewenste afmetingen bij de lokale lasser. Na enkele dagen wachten (uiteraard) werden de profielen geleverd op de Kudimba site. Om roest tegen te gaan, gingen we aan de slag met metaalverf, waarna het wachten op de opgedroogde verf kon beginnen!

Op zoek naar goedkopere kabels en schroeven gingen op ontdekkingstocht naar Salima. Op het lokale marktje wisten we, op de kabels na, bijna alles te vinden! Hier kon Axelle haar onderhandelingskunsten ook etaleren, wat ons enkele goede deals opleverde. We ontdekten ook verder de Malawiaanse keuken in het lokale restaurantje, waar we ontdekten dat pure chili ‘niet pikant’ is. Tip: geloof nooit de lokale bevolking als het gaat over hoe pikant iets is!

Ten slotte vierden we samen met de kindjes in Kudimba de verjaardag van Jarne. Hij werd helemaal uitgedost met coole verjaardagsitems zoals een armband van geitenhuid en een kroon van bloemen. Om het feest compleet te maken, bakte Anette een heerlijke bananentaart. Toen we op het einde van het feestje wat ballonnen uit onze valies toverden, gingen de kinderen helemaal uit hun dak!

Kusjes

Axelle, Lina, Pieterjan en Jarne

 

 

 

 

 

 

Humasol