Partners

Humasol can support your NGO or social organization!

Humasol works closely together with local partners to set up and execute projects. Humasol is always looking for new partners, who we can assist with our expertise in renewable energy, water and sustainable technology projects. Besides the design and implementation of the project, we also contribute up to 30% of the project costs!

Are you interested in a collaboration? Then fill in the partner request form and send it to partnerrelations@humasol.be. Our complete partner policy with all conditions can be found in our partner policy.

Since 2008, Humasol cooperated with the following partners:

Stichting Hubi & Vinciane

De Stichting Hubi&Vinciane is een vzw die reeds meer dan 30 jaar een integrale ontwikkeling nastreeft in de regio Parakou-N’dali, Benin, met speciale aandacht voor projecten rond gezondheidszorg, onderwijs, landbouw en voedselvoorziening. Sinds 2015 werkt Humasol samen met de Stichting, voornamelijk voor projecten rond zonne-energie.

African Drive

African Drive is een spin-off van de Leuvense 3D-specialist Materialise die opgericht is om veilig, betrouwbaar en milieuvriendelijk transport mogelijk te maken in Benin. Ze richtten de busdienst Baobab Express op om veilig, stipt en meer milieuvriendelijk transport te leveren in het binnenland. African Drive wil ook andere vormen van transport verbeteren en dit jaar zal Humasol samenwerken aan de verdere ontwikkeling van elektrische fietsen om zo de vervuilende taximotoren aan te pakken.

 

FOS

FOS is de solidariteitsorganisatie van de socialistische beweging in Vlaanderen die zich wereldwijd inzet voor het recht op waardig werk en sociale bescherming. Humasol is sinds 2016 samen met FOS actief in Ghana. De projecten werken rond de verbetering van de watervoorziening en de daarbij horende gezondheidsvoorlichting.

Waste Masters ltd.

Waste Masters ltd. is een privaat bedrijf, dat sinds 2010 afval ophaalt en verwerkt in Kampala, Oeganda. Ze pakken hierdoor de vervuiling en gezondheidsproblemen aan die gepaard gaan met de immense afvalberg. Sinds 2017 werkt Humasol samen met Waste Masters ltd. omtrent de ophaling en de verwerking van het afval.    

Islas de Paz Perú

Islas de Paz is de lokale Peruviaanse tak van de Vredeseilanden en die zich toelegt op de ontwikkeling van het platteland in de regio Huánuco. Ze geven technische opleidingen aan lokale boeren, doen sensibiliseringscampagne rond gezondheid en hygiëne en proberen de watervoorzieningen te verbeteren. Dit jaar werkt Humasol samen met Islas de Paz voor een project rond ecologische toiletten.

Envaros

Envaros is een Zambiaanse ngo die de veerkracht van gemeenschappen bevordert door innovatief onderzoek te doen, capaciteit op te bouwen en advies te geven in milieu gerelateerde thema’s en duurzame ontwikkeling. Dit jaar werkt Humasol samen met Envaros aan de kartering van de lood- en nitraatvervuiling in de regio rond Lusaka en aan een filtersysteem om dit probleem op te lossen.  

Aid the needy

Aid the Needy is een lokale Keniaanse ngo die verbonden is met het Nyabondo ziekenhuis. Humasol zal in samenwerking met Aid the Needy twee gebouwen van het ziekenhuis van zonne-energie voorzien.

Benesa vzw

Benesa is een vzw die probeert de levensomstandigheden van de inwoners van Sabou, een dorp in Burkina Faso, te verbeteren. De aandacht gaat hierbij vooral naar de ontwikkeling van een land- en tuinbouwproject en de ondersteuning van een plaatselijke kleuterschool (“bisongo”). Dit jaar zal Humasol samenwerken met Benesa vzw rond een watervoorzieningsproject voor de school.

Aidevulnerable

Aidevulnerable is a non-profit organization whose activities are aimed at improving the living conditions of the rural population in Cameroon. The VZW is committed to the fight against poverty through the initiation and development of projects concerning water supply, health care, agriculture and horticulture, renewable energy supply …. Humasol will install a solar pump in 2019 in a village in the Cameroon countryside.

CEE Engineering

CEE verzorgt energieprojecten voor industriële productiesites. Hun doel is om energiebesparingen te realiseren in bedrijven. De diensten van van energieaudits over voortrajecten to en met volledige implementaties van energetisch geoptimaliseerde installaties en nutsvoorzieningen. CEE staat voor expertise door praktijkervaring. CEE engageert zich voor technisch haalbare en financieel rendabele energieprojecten die het bedrijf sterker maken. Humasol kan sinds 2014 jaarlijks rekenen op de expertise van CEE om tijdens de voorbereidingsfase van de projecten.

Greenfish

Greenfish is een Belgisch consultancybedrijf dat groene technologieën aanbiedt om ondernemingen duurzamer te maken. Humasol kan vanaf 2017 rekenen op de steun van de Greenfish consultants om pnder andere de technische haalbaarheid van de projecten te toetsen.

iLumen

Ilumen is een Belgisch ingenieursbureau, dat doorheen de jaren is uitgegroeid tot een verzameling van specialisten en experts binnen de sector van zonnepanelen. Hun kennis en expertise vertalen ze naar twee objectieven: focus op de optimale werking van de zonnepaneleninstallatie en verlenging van de levensduur van de zonnepanelen. De studenten van Humasol kunnen in hun voorbereidingsperiode op bedrijfsbezoek gaan, waar ze installaties van dichtbij kunnen leren kennen.  

Vicaria del Medio Ambiente

De VIMA is een organisatie die uitgaat van het bisdom en zich inzet voor het milieu rond Jaén. Ze zijn ondersteunen ook scholen (beide voor een school) en hebben in het sinds 2010 al meegewerkt aan verschillende van Humasols projecten. Nu berust de samenwerking vooral rond het verhaal van de biovergisters.

Caritas Jaén

Caritas is een christelijke humanitaire organisatie die actief is in Jaén, Peru. Onder hun activiteiten valt ook ‘Sol & Café’ de coöperatieve van koffieboeren uit de streek (zeer ruim genomen) rond Jaén. De boeren verkopen via de coöperatieve hun koffie gezamenlijk op de internationale markt. Daarnaast ondersteunt de coöperatieve, die enkele landbouwingenieurs in dienst heeft (geweldige kerels!), de boeren met technische advies over het telen van koffie, en regelt ze voor de boeren allerlei zaken, zoals bio-,fairtrade-, Starbucks-,… labels.

Imani Belgium vzw

De vzw Imani Belgium wil hulp verlenen aan kinderen en kansarmen op het gebeid van onderwijs, huisvesting en gezondheidszorg. Daarnaast willen ze aan de plaatselijke gemeenschappen bijstand verlenen in het streven naar de verbetering van hun levensomstandigheden en levenskwaliteit. Humasol werkt in 2016 samen met Imani Belgium, op een van hun projecten in Kenia

Kalasi vzw

In 2016 voerde Humasol een eerste project uit samen met Kalasi vzw. Deze partner heeft als doel het bevorderen van de scholen in Congo, die geleid worden door de Congolese Zusters van de H.Vincentius a Paulo te Gijzegem, met provinciaal huis in Lukula. Door de moeilijke politieke situatie in DR Congo kon in 2017 het project helaas niet verdergezet worden.

Vzw Kitanda

vzw Kitanda is een vereniging die zich inzet om een oplossing te bieden voor de noden van wezen en weduwen in ontwikkelingslanden. vzw Kitanda heeft verschillende projecten lopen voor het ‘Ebenezer Life Centre’ in Ahero, een dorpje nabij het Victoriameer in Kenia. De noden zijn er groot. Er is een tekort aan water en elektriciteit, de voedselvoorziening verloopt erg moeilijk, de huidige middelen en infrastructuur zijn ontoereikend. Nadat Humasol in 2012 een eerste project opzette samen met de vzw Kitanda, werkten we in 2016 opnieuw met hen samen op een project rond afvalrecyclage.

Nkoaranga Watoto

Nkoaranga-Watoto is een vzw, opgericht in 2009, die samenwerkt om gezondheidszorg voor kinderen te voorzien in het Lutheraanse Nkoaranga ziekenhuis in Tanzania. Dit doen ze door innovatie, educatie en door het uitwisselen van ideëen. Samen met het Meru District Hospitaal verzorgt dit ziekenhuis de gezondheid van de 268 000 inwoners van Arusha.

   

Prosperidad de Chirinos

 

La prosperidad de Chirinos is een kleine koffiecooperative in het noorden van Peru. De organisatie verenigt verschillende boerenfamilies om hun koffie samen te verkopen. Door de koffie in groep te verkopen worden ze interessanter voor internationale bedrijven en kunnen ze een betere prijs voor hun koffie krijgen. In 2017 zal Humasol samen met de prosperidad een kleine zonnedroger maken om de bonen van de boeren efficienter en beter te drogen.

   

Industrias Yapango S.A.C.

Industrias Yapango is een familiebedrijf, opgericht door de broers Abercio en Bénel Yapango. Oorspronkelijk repareerden ze enkel koffie-ontpulpers, maar nu maken ze ook zelf de meest uiteenlopende machines voor de koffieteelt. Sinds 2010 werkt Humasol samen met Industrias Yapango voor het maken van hydroturbines en de vochtigheidssensor. In 2017 zal Humasol in samenwerking met Yapango ook een kleine zonnedroger voor boeren maken en tegelijkertijd de grotere zonnedroger van de Yapango’s promoten.

Dimbali

Dimbali is een vzw die actief is in Nianing, Senegal. Hier richt men zich voornamelijk op kinderen, waar door middel van sportieve en socio-culturele activiteiten het onderwijs gepromoot wordt. Via verschillende evenementen probeert Dimbali geld in te zamelen om onder meer de lokale sportfaciliteiten mee te helpen onderhouden. Zo werkt Dimbali aan de uitbouw van een financieel onafhankelijk centrum.

NUV-HOP

NUV-HOP is a development project that provides medical care to remote communities in northern Uganda. The project is a collaboration between Belgian and Ugandan medical students. To support their medical projects in the Parak district in northern Uganda, NUV-HOP and Humasol are installing a solar pump in the summer of 2019.

DROP

DROP stands for “Duurzame Rurale OntwikkelingsProjecten” (Sustainable Rural Development Projects) and symbolically also for the small drop of water on the immense African hot plate. Initially, they carry out projects in the Senegalese countryside to improve the ecological, economic and social situation. DROP works together with Humasol for the implementation of one of these projects: a solar pump and irrigation network to improve the situation of farmers in the village of Semmketch.

Warme Gloed

Warme Gloed is a non-profit organization started by a number of enthusiasts, driven for a country where they have lost their hearts: “The smiling coast of Africa”, better translated as “The Gambia”. The most important goals are assistance for children by means of education and sport to offer a future perspective, to give local people access to healthcare and to build basic infrastructure in collaboration with the local population. Humasol helps them with the installation of solar panels for the school – and by extension the entire village – from the remote village of Kunting.

ASAFMA

ASAFMA is a local company in Parakou, Benin that has set itself the goal of contributing to the improvement of the living and working conditions of farmers, farmers and processors of agricultural products. They do this on the one hand by providing access to adequate equipment and materials of quality at a low cost and on the other hand by offering training to young people. Humasol will design a sustainable mill for corn on behalf of ASAFMA.

Goldtree

Goldtree is a company in Sierra Leone, founded in 2007, which succeeded in rehabilitating an abandoned palm oil factory and plantation and revitalizing the oil palm industry in the province. Apart from Goldtree’s own core plantation, the company invests in local businesses by buying fresh palm fruit from small-scale farmers. This supports thousands of families in the rural community and ensures that they receive a fair price for their product. The mill processes the bunches of fresh fruit into crude palm oil and palm kernel oil. Goldtree appeals to Humasol for help with the composting processes.

Ondernemers voor ondernemers (OVO)

OVO believes that small and medium-sized enterprises can be an important driver for the economy, prosperity and employment in low and middle-income countries. The mission of OVO is therefore to stimulate and strengthen socio-economic business projects and initiatives. OVO is the link between Belgian companies and entrepreneurs and local business initiatives in Africa and selected countries in the development phase. A great deal is being devoted to knowledge transfer and funding opportunities. OVO and Humasol will jointly support the Senegalese PV company Lynergie in 2019 with the installation of solar panels.
Humasol