Ons avontuur begon op 10 juli om 19:15 aan de starbucks op de luchthaven van Zaventem. Alles verliep vlot. Pieterjan had via zijn miles een upgrade gekregen naar business class, de rest keek jaloers toe naar zijn voordelen. Na een mislukte onderhandel poging om met 4 te dineren in de business lounge, kon Pieterjan dan toch enkele muffins meesmokkelen naar de rest. Met een goed gevuld maagje stegen we op richting Addis Ababa, dachten we. 

Toen we Addis Ababa naderde kregen we te horen dat we niet konden landen vanwege het slechte weer. Na enkele rondjes te cirkelen boven de luchthaven kregen we het nieuws dat we in Khartoum (Sudan) een extra tussenstop moesten maken. Na even te bakken op de trap van het vliegtuig op Sudanese bodem (zie foto), vertrokken we met 7 uur vertraging naar Addis Ababa. 

Met de overtuiging dat we de nacht gingen doorbrengen in Ethiopië stapten we het vliegtuig uit richting een overbevolkte luchthaven. Wat bleek: al de vluchten van de voormiddag waren met 7 uur of meer vertraagd, inclusief onze vlucht richting Lilongwe. Na een goede maaltijd in de business lounge en 3 lekkere pizza’s op de grond naast de business lounge, stapten we dan toch op onze vlucht richting onze eindbestemming. 

Laat in de nacht (19 uur ’s avonds) kwamen we aan met toch wel een kleine stress voor een covid-test en de controle van de douane. Tot onze grote verbazing verliep alles vlot. Covid-testen waren niet nodig en enkel Axelle haar valies werd geopend na de metaaldetector maar hier controleerden ze niet al te hard. Ook voor hen leek het namelijk middernacht. 

Nog 2 uur in de auto en dan kwamen we na een lange 24 uur eindelijk aan, dachten we… Midden op de weg naar Kudimba krijgen we platte band. Na wat gesukkel krijgen we dan toch de mini reserveband op de auto en kunnen we verder. 

Wanneer we dan eindelijk aankomen worden we met open armen ontvangen door Maaike en Fred. Er stond zelfs nog een hele maaltijd klaar (nu was het echt middernacht). 

Na een goede nacht kan ons avontuur dan eindelijk beginnen!

Humasol