PV Awareness in Boko, Benin

De bewustwording van zonne-energie in Benin vergroten door eenvoudige, gemeenschappelijke en betaalbare fotovoltaïsche systemen te installeren in dorpen in de regio rond Parakou.

Het stroomnet in de dorpen van ontwikkelingslanden is vaak onbetrouwbaar of zelfs afwezig. De bevolking is niet goed geïnformeerd over een duurzaam, onafhankelijk alternatief: zonnepanelen. Het doel is de lokale bevolking meer bewust te maken van de mogelijkheden van zonne-energie, en hen duidelijk te maken dat het mogelijk is om zelf een dergelijke installatie ter beschikking te hebben.
In Benin zal er voornamelijk worden verder gewerkt op het concept “PV aux villages”, waarbij een dorp van een gemeenschappelijke PV-installatie wordt voorzien. Door samen te werken met een volledig dorp kan zonne-energie erg aantrekkelijk zijn zonder dat het te duur wordt. Het verbetert de levensstandaard en versterkt de sociale band van het dorp. In overleg met de lokale bevolking worden de noden en wensen vastgelegd, en afspraken gemaakt over het beheer en onderhoud van de installatie. Met lokale middelen wordt de installatie geplaatst. De bevolking wordt zo goed mogelijk ingelicht over de werking, het gebruik en het onderhoud, zodat het dorp als voorbeeld kan dienen voor uitbreidingen naar andere dorpen.
Jan Devriese

Jan Devriese

Coach

Willem Maertens

Willem Maertens

Student

Tom De Bruyn

Tom De Bruyn

Technology Manager

Cedric Nijssen

Cedric Nijssen

Location Manager

Marjon Willekens

Marjon Willekens

Student

Jaén, Peru

Blogberichten

Onze eerste stapjes in Benin

Okunando!                                                                                                   8 juli 2017 Onze vorige blog ging voornamelijk over onze aankomst hier. Slechts enkele dagen verder kunnen we al een nieuwe blog vullen over het Humasol-project...

read more

Onze eerste dagen in Benin

Bonjour à tous! Afgelopen vrijdag landden we op Beninese bodem. Na enkele dagen hier hebben we al veel onvergetelijke ervaringen achter de rug! Na een comfortabele vlucht, een nachtelijke rit door het drukke, overweldigende, maar gezellige Cotonou en een korte nacht...

read more
Humasol