Mobiele zonnepanelen in Senegal

Ontwerp en productie van een mobiele zonnepaneelinstallatie die verhuurd kan worden.
Het elektrisch net in Senegal is niet stabiel. Daarnaast zijn er ook vele mensen in de omgeving van Nianing die geen verbinding met het elektriciteitsnet hebben. Deze problemen kunnen opgelost worden door een mobiele zonnepaneelinstallatie te bouwen, die overdag de energie opslaat van de zon, en die deze energie kan afgeven wanneer nodig. De mobiliteit van de installatie zorgt ervoor dat het vervoerd en uiteindelijk ook verhuurd kan worden.

Zonnepanelen hebben een groot voordeel in Afrika: door het hoge aantal piek zonuren per dag en de hoge stand van de zon, kan er mogelijks veel energie opgewekt worden. Het nadeel hiervan is wel dat de panelen door de hoge Afrikaanse temperaturen minder efficiënt zijn. De voordelen wegen echter op t.o.v. de nadelen, zonne-energie is er dus de geprefereerde manier om groene energie op te wekken. Aangezien er nog vele plaatsen zijn waar er geen elektriciteit beschikbaar is, of waar er geen stabiele elektrische verbinding is, is het een uitgelezen kans om groene energie te promoten in Senegal.

Samen met de FV Dimbali zet Humasol zich in om in Senegal een project te starten waarbij een mobiele eenheid met zonnepanelen gemaakt zal worden. Het doel is om deze te verhuren aan mensen die tijdelijk voor een speciale gelegenheid een stabiele bron van elektriciteit nodig hebben. Momenteel gebeurt dit nog te vaak d.m.v. een generator, wat niet zo goed is voor het milieu. Als de installatie winstgevend blijkt te zijn, kan er lokaal extra materiaal aangekocht worden voor de bouw van een tweede installatie.

Bram Opsomer

Bram Opsomer

Coach

Gaëtan Vervaele

Gaëtan Vervaele

Student

Tom De Bruyn

Tom De Bruyn

Technology Manager

Konstantijn Rommens

Konstantijn Rommens

Student

Wannes Bilcke

Wannes Bilcke

Student

Jaén, Peru

Blogberichten

Na Nga Def

Salam Aleikum, Dit zijn de begroetingen die we hier te horen krijgen. Aleikum Salam zeggen wij dan terug, steeds met bijpassende handshake. Elke persoon waarmee we samen werken heeft zijn eigen handshake, Jules geeft een hand en een bokske, bij Abdoulaye is het een...

read more
Humasol