Zonnepomp in Kenia

Watervoorziening voor irrigatie en consumptie in een opleidingscentrum in Kenia.

Toegang tot drinkbaar water in Kenia is niet vanzelfsprekend. Een groot deel van de bevolking steunt op weinig voorkomende lokale bronnetjes waarvan men niet weet of dat water zuiver is.

De agricultuur in de regio van Kisumu kan veel duurzamer. Door de schaarscheid van de bronnen gecombineerd met inefficiënt gebruik, is er een tekort aan water.

Door het bouwen van een zonne-pomp in een onderwijscentrum opgericht door ‘Imani Belgium’, leert de lokale bevolking rond het verkrijgen van drinkbaar water. De projectstudenten zullen demonstraties houden van simpele systemen die de lokale bevolking zelf kan gebruiken om water te zuiveren. De installatie zelf wordt gebouwd samen met de lokale bevolking waarbij continu theoretische en praktische kennis wordt uitgewisseld.

Met behulp van een uitgebreid pijpensysteem zal men de gewassen efficiënt kunnen irrigeren. Het water dat niet gebruikt wordt om te zuiveren kan zo op gecontroleerde wijze gebruikt worden voor irrigatie.

Als derde focuspunt van dit project zullen de studenten samen met de lokale gebruikers het interne lokale stroomcircuit controleren en veiligheidssystemen toevoegen waar nodig. Zo is er een veilig stroomgebruik op de momenten dat het regionaal elektriciteitsnet werkt.

Hans Wuyts

Hans Wuyts

Coach

Bram Opsomer

Bram Opsomer

Student

Tom De Bruyn

Tom De Bruyn

Technology Manager

Jan Devriese

Jan Devriese

Student

Steven De Bruyn

Steven De Bruyn

Student

Oyugis, Kenia

Blogberichten

Time for an update!

Sinds de laatste blogpost van vorige week is er weer heel wat gebeurd! Na een 6 uur durende reis kwamen we vrijdagmiddag toe op onze eindbestemming in Oyugis. Na een middagje te verkennen zijn we zaterdag direct begonnen met het graven van de funderingen. Dit ging...

read more
Humasol