Sinds de laatste blogpost van vorige week is er weer heel wat gebeurd! Na een 6 uur durende reis kwamen we vrijdagmiddag toe op onze eindbestemming in Oyugis. Na een middagje te verkennen zijn we zaterdag direct begonnen met het graven van de funderingen. Dit ging moeizamer dan verwacht, maar met de hulp van een paar mensen heeft het uiteindelijk maar 3 dagen geduurd. Daarna zijn we direct overgegaan op het zagen en vlechten van de wapening, waarna we de fundering hebben gegoten. Aangezien het beton toch moet drogen, kregen we gisteren de kans om een lokaal feestje bij te wonen, een unieke ervaring! Naast het technische project zijn we ook al aan het kijken wat we op sociaal vlak kunnen doen. Er is al een idee ontstaan om een paar dagen les te geven in de lokale school, we zijn al aan het kijken om projecten te starten voor volgende studenten, er is al een manier gevonden om het centrum zelfbedruipend te maken,.. Kortom, nog veel werk voor de boeg! Zodra we nog eens internet hebben, volgt een nieuwe update!

bramopsomer95.wix.com/humasol-team-kenia


Since the blogpost of last week, a lot of things happened! After a journey of 6 hours, we arrived Friday afternoon on our final destination in Oyugis. After exploring the area, we started digging the foundation on Saturday. It was more difficult than expected, but with the help of a few people, it only took us 3 days. Afterwards, we started cutting the steel for reinforcement and pouring the concrete for the foundation. Because the concrete has to dry for a couple of days, we had the opportunity to join a local party yesterday, an extraordinary experience!

Beside the technical project, we are already looking for what we can do socially. An idea already came up to teach for a couple of days in a school, we are searching for new projects for the students of next year, we found a way to make the centre self-providing,.. Long story short, still a lot of work to do! As soon as we have internet again, we will post a new update!