Testen probiotica

De eerste 3 weken van ons project zijn al voorbij en wat gaat het goed met ons! De doelen van de probiotica zijn de waterkwaliteit verbeteren, de immuniteit en vertering van de vissen te verbeteren. Zo reduceren we het watergebruik, het gebruik van antibiotica en hoeveelheid voedsel van de vissen. Om dit te kunnen testen hebben we hebben ons bezig gehouden met onze test-setup te bouwen. Dit hebben we nodig om de effectiviteit van de verschillende probiotica op de vissen te kunnen testen. De test-setup bestaat uit tanks (35l) die we omgebouwd hebben tot kleine aquariums. Elke tank heeft een circulatiesysteem en een filtersysteem. Het circulatiesysteem zorgt ervoor dat al het vuil naar het midden wordt gebracht en door het filtersysteem kan worden gezogen. Nu moeten we enkel nog wachten op de visjes om te kunnen beginnen met testen!

Cooking

Ondertussek proberen we ook onze probioticaproductie te optimaliseren. Met onze zelfgemaakte bioreactor creëren we de optimale omstandigheden (pH en temperatuur) om de gewenste bacteriën te laten groeien. Hierbij zijn we verschillende obstakels tegengekomen die we 1 voor 1 proberen op te lossen. Zo hadden we problemen met steriel werken aangezien deze micro-organismen overal zitten (in de lucht, water, …). Om dit probleem op te lossen hebben we een biosafety cabinet gemaakt op een Afrikaans. Dit vergemakkelijkt het steriel werken enorm! 

Humasol