Wij werden warm ontvangen door Charles (onze lokale partner) en zijn familie. De allereerste dag nam Charles ons meteen mee naar het politiebureau en naar de burgemeester van Budo. Het was een spannend begin van onze tijd hier. 

De rest van de week namen we de tijd om onze dorpelingen beter te leren kennen. En wat een geweldige mensen zijn het! We raakten bevriend met onze buurman, Herman, die ons meenam naar de botanical gardens van Entebbe. Hij leerde ons zelfs hoe te koken op houtskool want elektrische vuren of gasvuren gebruiken ze hier niet. Toch gaan wij nog bijna dagelijks voor streetfood als avondeten. Wat poolen, voetballen en spelen met de dorpsgenoten stond ook op de agenda 🙂

 

Visboerderij

 

De eerste zaterdag nam Charles ons mee naar zijn visboerderij, de hatchery. Dit is de plaats waar de eitjes ontbroeden tot jonge visjes, hatchlings.  De visjes worden geleidelijk opgekweekt en telkens naar grotere tanks verplaatst. 

 

Kajansi Research Center

De volgende woensdag kregen we de kans om het Kajansi Research center te bezoeken. Hier kregen we een rondleiding op hun terrein en laboratoria. Zo kwamen we te weten waar zij allemaal mee bezig zijn. Tot onze verbazing waren zij ook aan het experimenteren met probiotica. Zij zijn probiotica aan het proberen isoleren uit de vis zelf terwijl wij bestaande probiotica opkweken op grotere schaal. 

 

Humasol