Hey Hey!

Wij zijn team Lumen Christi en deze zomer gaan wij naar Tanzania! Daar zullen wij zonnepanellen installeren op het Lumen Christi instituut in Maji ya Chai, nabij Arusha in het noorden van Tanzania. Dit instituut staat in voor de opleiding van jonge priesters, er zijn twee middelbare scholen en het biedt cursussen filosofie en religieuze vorming aan 150 studenten uit Tanzania en omgeving.

Tanzania is voor ongeveer 45% van zijn energievoorziening afhankelijk van waterkrachtcentrales. De laatste jaren heeft minder regenval geleid tot watertekorten waardoor deze centrales niet goed kunnen functioneren. Dit leidt dan weer tot een onstabiel en dus onbetrouwbaar elektriciteitsnet. Door de klimaatverandering zullen dergelijke droogtes waarschijnlijk vaker voorkomen, wat de betrouwbaarheid van het netwerk niet bepaald ten goede komt.

Op dit moment zorgt het instabiele elektriciteitsnet voor zeer concrete dagelijkse problemen. Zo verhinderen de frequente stroomonderbrekingen dat de lessen goed verlopen, zoals het geval is bij het Lumen Christi Institute.

Wij, Julie, Rhani, Stef en Emmanuel, zullen deze zomer verschillende PV-systemen installeren op de campus van het Lumen Christi Institute, in de hoop een einde te maken aan de frequente stroomonderbrekingen. Ons hoofddoel is om beter onderwijs mogelijk te maken, maar ook om de eetzaal en het internaat van betrouwbare energie te voorzien. Ook zullen we de batterijen in de apotheek vervangen, zodat vaccins koel kunnen worden gehouden en basisgezondheidszorg kan worden verleend aan de bewoners van Maji ya Chai.

 

Als jullie meer info willen, neem gerust contact op met ons. Vanaf we daar zijn zullen we updates op deze blog posten dus blijf het zeker in de gaten houden. En volg ook zeker ons Instagram account @humasol_to_tanzania voor regelmatige updates. Heel veel groetjes!!!

Humasol