Hey allemaal, hierbij onze eerste blog post! Wij zijn Rafael, Arthur, Stijn, Louis en Johanna en tellen de dagen af om op 6 juli dan eindelijk te vertrekken naar Benin. Reeds een jaar bereiden we ons project in samenwerking met Hubi & Vinciane voor. Hubi & Vinciane is een stichting die zich inzet voor de versterking van kennis en vaardigheden rond gezonde, evenwichtige voeding en ondersteuning van jonge ondernemers en dit op een zo duurzaam mogelijke manier.

Om hun nieuw incubatiecenter op een duurzame manier en onafhankelijk van het grid van stroom te voorzien gaan we hier deze zomer een PV-installatie met batterijen installeren. Na ons te verdiepen in literatuurstudie over zonnepanelen en verder een meer praktisch plan uit te werken zijn  we er nu bijna echt klaar voor! We volgen na de examens nog een dagje speedcursus zonnepaneel-leggen, gegeven door Bernd, iemand met ervaring in de sector. Daarna kunnen we dan eindelijk onze plannen uitvoeren!

Op onderstaande foto is het gebouw waar dat de PV-installatie gebouwd zal worden te zien. De panelen komen echter niet op het dak te liggen, maar op een daarvoor voorziene constructie die op het aangrenzende terrein gebouwd zal worden. Deze keuze werd gemaakt omdat het dak een strooien bekleding heeft en dit in combinatie met zonnepanelen niet veilig is.

Dit is het gebouw waarvoor de pv installatie gebouwd zal worden. De panelen komen echter niet op het dak, maar op een daarvoor voorziene constructie naast het gebouw.

Naast de PV-installatie is de stichting ook geïnteresseerd in het installeren van een biodigester, hiermee kan je organisch afval omzetten naar biogas en fertilizer! Dit idee vonden we razend interessant, dus ook hiervoor werd onderzoek gedaan en een plan gemaakt. Helaas bleek de praktische implementatie in het centrum voorlopig nog niet echt rendabel. Het heeft echter wel potentieel, we hopen dus wel nog meer informatie te verzamelen en contacten te leggen in Benin om het project in de toekomst makkelijker te laten verlopen.

Ten slotte werd ook een follow-up project van Humasol en enige andere problemen waar de stichting nog mee zit meegeven om aan te werken eens we daar toekomen.

Met alle vaccins in onze armen en heel veel goesting in ons koppekes worstelen we ons komende weken juist nog door onze examens om dan al snel de vlieger op te stappen richting Benin. We kunnen niet wachten om onze ingenieur-skills aan te scherpen en ons onder te dompelen in de cultuur!

Super leuk dat je interesse hebt, we nemen je komende weken met plezier mee met ons avontuur :))

 

Heel veel ongeduldige groetjes,

Team Hubi

 

Humasol