Salaamaalekum! Wij zijn Maarten, Marnick, Jules en Hanne, vier enthousiaste studenten die deze zomer een onvergetelijk avontuur tegemoet gaan in het mooie Senegal. Onze missie? Het installeren van zonnepanelen op een schooltje in Bay Dekk, een buitenwijk van M’bour.

Dit schooltje werd enkele jaren geleden gebouwd door de Belgische vzw ‘Een Hart voor Senegal’, en wij hebben de eer om met deze geweldige organisatie samen te werken. Onze focus ligt op het verminderen van de elektriciteitskosten, zodat de school in de toekomst minder financieel afhankelijk zal zijn van de vzw. Naast het plaatsen van zonnepanelen hebben we nog een aantal spannende zijprojecten gepland tijdens ons verblijf daar. We willen de lokale bevolking en kinderen graag meer leren over groene energie door middel van interactieve workshops. Kennis delen en bewustzijn creëren rond duurzame energie is voor ons van groot belang. Bovendien zijn we van plan om een moestuintje aan te leggen op de school. Dit initiatief zal niet alleen de voedselvoorziening verbeteren, maar ook de mogelijkheid bieden om landbouwtechnieken aan te leren.

We kunnen niet wachten om onze handen uit de mouwen te steken en hopelijk een positieve impact te maken op het schooltje en de lokale gemeenschap.

Volg ons avontuur op deze blog en blijf op de hoogte van onze vooruitgang, uitdagingen en onvergetelijke ervaringen in het prachtige Senegal!

Ps: Jullie zullen ons ook kunnen volgen via instagram via volgende link: https://www.instagram.com/humasol_hartvoorsenegal/

Ba beneen yoon!

Humasol