Liefste fans

Onze eerste week in Oeganda zit erop en we hebben al veel mooie momenten meegemaakt die we graag met jullie willen delen.

Maandag nacht zijn we omstreeks 2:30 geland in de luchthaven van Entebbe. Natuurlijk moest onze partner Maëli (team lead Nuv-Hop) weer haar valies kwijtraken wat voor enige vertraging zorgde. Eenmaal ontsnapt uit de luchthaven trokken we naar het Via Via hotel, waar we ons eerste nacht in een prachtige tipi spendeerden.

Aangezien we natuurlijk internet nodig hebben om jullie schatjes up to date te houden, hebben we de eerste dag ons Oegandese SIM-kaarten geregeld. Na een intense eerste dag trakteerden we onszelf op een uitgebreid diner aan het Victoriameer met de rest van het Nuv-Hop team.

De tweede dag trokken we naar Gulu in een overgeladen Taxi met 15 man. Eenmaal aangekomen leerden we ons gastgezin kennen waar we de komende weekends zullen logeren. Na wat dansen en spelen met de kindjes genoten we van onze welverdiende nachtrust.

Donderdag was het het tijd voor het echte werk en reisden we naar Awoo om de werklocatie te verkennen. In de weekdagen zullen wij hier zweten en zwoegen om onze zonnepomp installatie te bouwen. Overnachten doen we in het lokale Health Center. Aangezien we hier toch wel veel nachten gaan spenderen, leek het ons een goed idee om de kamer wat in te richten met mooie gordijnen, kleurrijke ballonnen en enkele lampen.

Natuurlijk kan een zonnepomp niet gebouwd worden zonder bouwmaterialen. Er moet een fundering worden aangelegd voor de watertank en een huis worden gebouwd om de zonnepanelen op te plaatsen. Vrijdag stond dan ook volledig in het thema van: “bouwmaterialen fixen op een zo goedkoop mogelijke wijze”. Het was een dag van bikkelharde onderhandelingen, maar alles is uiteindelijk tot een goed einde gekomen. Na een samenkomst met de lokale bevolking om ons project uit te leggen was iedereen meteen enthousiast en hebben we als een waar team 900 bakstenen versleurd naar de werklocatie. Het zand, grind en cement voor het beton zal in week twee geleverd worden.

Vrijdagavond zat ons werk erop en trokken we terug naar Gulu om verwend te worden door onze lieve gastmama Judith.

Omdat enkel tekst wat saai is, trakteren we jullie op een filmpje dat onze eerste week mooi samenvat. Geniet ervan en zet zeker HD aan! Ook willen we nog eens graag het hele Nuv-Hop team bedanken voor het ondersteunen van het project en alle hulp.

Afoyo,

Lewis, Seven en Mitch