+32 (0) 485/634.592

Bonjour a tous!

Team Senegal – PV ici, wij zijn Jasper Verlinden, Dries Deprest en Gilles Buelens, drie kersvers afgestudeerde ingenieurs klaar om er in Senegal een lap op te geven. Dit jaar volgen we alle drie het interessante postgraduaat programma: Innoverend ondernemen voor ingenieurs en als onderdeel werken we dit project uit. Kort samenvattend zullen wij trachten een lokale entrepreneur, Ciré Ly, te helpen om zijn nog jong en klein bedrijf, Lynergie, te laten groeien.

Op maandag 12 november trokken Gilles en Dries, vergezeld door Jef Masereel de verantwoordelijke van Partner Relations van Humasol, naar het congress: migrate, vandaag en morgen georganiseerd door onze partner Ondernemers voor Ondernemers. Een uitgewezen kans om in de eerste plaats wat mensen van onze partner organisatie wat beter te leren kennen en anderzijds interessante sprekers aan het werk te zien. Op het eind van het congress was er nog even tijd om wat te netwerken en onze organisatie wat meer naam bekendheid te geven en zo sloten we de avond af met nog een foto van de Humasol gang samen met Luc Bonte voorzitter van Ondernemers voor Ondernemers en voormalig CEO Sidmar, VP ArcelorMittal en directeur Vredeseilanden.

Op vrijdag 23 december trokken we er met ons volledig team naar het bescheiden Waals dorpje, Battice. Dit om een bezoek te brengen aan het bedrijf Enersol, een leverancier van onderdelen van PV installaties. Hier ontmoetten we Gerard Goeders een werknemer van Enersol die verantwoordelijk is voor de samenwerking tussen Enersol en Lynergie. Na een meeting van anderhalf uur, waar er met een combinatie van Frans, Engels en Nederlands werd gecommuniceerd, om ons toch nog momenteel gebrekkig frans te verdoezelen, keerden we huiswaarts om onze Skype meeting met Cyré voor te bereiden.

Zo, dat was het dan voor onze eerste blog, hopelijk tot snel!

Team Lynergie