Beste vrienden, sympathisanten en geïnteresseerden,

Welkom op onze blog! Wij zijn Arthur, Maarten (Aka le manager financiel) en Vincent en volgende zomer gaan wij de omgeving van Semmketch veilig maken. Semmketch is een Senegalees dorpje op ongeveer 40 km van Dakar waar een lokale coöperatieve net 2 hectare grond heeft gekocht. Hiermee willen zij een eerste stap nemen naar een professionele landbouwgemeenschap.  Het veld zal worden geïrrigeerd met een waterput waarvan momenteel de laatste meters worden gegraven.

Volgende zomer gaan wij, 3 frisse Leuvense studenten, naar Senegal om een zonnepomp te installeren in deze waterput. De opdracht voor het bouwen van deze installatie kwam van de Belgische vzw D.R.O.P.. Zij zijn reeds op verschillende plaatsen in Senegal actief, wat hun kennis en ervaring voor ons erg waardevol maakt. In samenwerking met hen en de lokale landbouwcoöperatie zullen wij werken aan het oprichten van een landbouwbedrijf dat zorg draagt voor mens en natuur!

Tijd om ons even kort voor te stellen: Arthur, bio-ingenieur in opleiding en een echte wereldreiziger. Hij weet als geen ander wat te doen tegen malariamuggen en ander ongedierte. Ook Maarten studeert voor bio-ingenieur. Op hem rust de zware taak om als democratisch verkozen financieel manager de geldzaken te beheren. In zijn vrije tijd doet hij niets liever dan klimmen, onze watertoren weet dus wat hem te wachten staat… Tot slot zit ook Vincent in het team. Deze student burgerlijk ingenieur is de ouwe zak van de familie en zal proberen zijn 1 jaar extra levenservaring over te brengen op de rest.

Et voilà, dit zijn wij in een notendop. De voorbije maanden hebben wij ons vooral bezig gehouden met het bestuderen van vorige projecten, pompen te vergelijken, concepten voor de pomp en watertoren te ontwerpen… Ook hebben we eens gebeld met Assan, onze man ter plekke en met Ivo die met D.R.O.P. reeds verschillende projecten in Senegal op poten gezet heeft. Momenteel schrijven we ons tussentijds verslag en schaven we ons Frans bij met genuanceerde analyses van nummers van Kate Ryan. Benieuwd naar het resultaat? In het 2e semester komt het 2e deel van onze blog online!

À la prochaine!

Arthur, Maarten en Vincent