Habari, wij weer! Tijd voor een nieuwe blog met een update over de vooruitgang van de voorbije twee weken.
Alles gaat hier nog steeds heel goed met Zjeff, William and Lowis (hoe de lokale bevolking onze namen probeert uit te spreken). De voorbije weken hebben we sterk doorgewerkt: frames en batterijkasten lassen en verven, bekabeling afwerken, bestellingen afhandelen, financiele regelingen, eindeloos lichten vervangen, …
Gelukkig is er ook tijd voor wat ontspanning, we beslisten om vorig weekend andere mzungu’s te gaan opzoeken in meer toeristischere oorden. We verbleven in een leuke lodge met een zalig ontbijt. Zaterdag stond Hell’s Gate national park op het programma: fietsen, klimmen en socializen tussen prachtig wild. Zondag lekker vroeg Mt. Longonot beklimmen om als eerste van het adembenemende uitzicht te kunnen genieten.
Na dit tripje gingen we vanaf maandag weer hard aan het werk. Het gebouw waarin wij een kamer krijgen voor onze installatie en waarop de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, wordt momenteel volledig gerenoveerd. Volgens de planning zullen beide werken (onze installatie en de renovatie van het gebouw) tegen 15 augustus klaar zijn. Father George beloofde een groot feest en dus is de bisschop reeds uitgenodigd om het gebouw te komen huldigen!
    Sinds eergisteren kunnen we ook trots vertellen dat de frames en de panelen op het dak zijn gemonteerd. Aangezien het overdag veel te heet is op het dak, moest dit werk gebeuren in de vroege ochtend. Met kleine oogjes en een prachtige zonsopgang, slaagden we erin om 3 frames en 9 gigantische panelen het dak op te krijgen.
Om al dat werk te verrichten moest er natuurlijk goed gegeten worden. De nieuwe maaltijdcombinaties beginnen uitgeput te geraken en hoewel we ondertussen wel gewend zijn aan het lokaal dieet is trop soms echt wel trop. Om op nieuwe manieren voldoende calorieën binnen te krijgen besloten William en Zjeff daarom een patatjesroulette te houden. Dit wil zeggen om de beurt een patat tot de emmer op is of iemand opgeeft. Laat ons gewoon zeggen dat we daarna niet meer te klagen hadden over honger…
Next on the list is de integratie van alle vermogenscomponenten. Via Chloride Exide, een lokale verdeler en installateur van zonne-installaties, konden we voor een goed prijsje alle componenten vinden waarmee we hadden gewerkt in de voorbereidingen. Deze gaan dus deze week ook tegen de muur. Dankzij Victor, de lokale contractnemer die de renovaties stuurt, hebben we een verse muur ter beschikking om alles overzichtelijk op te monteren.
Dat wil zeggen dat de volgende blog onze installatie af moet zijn!! Spanneund… Dikke kussen, Team wakawaka!
Humasol