Zonnepanelen voor een ziekenhuis in Benin

Een combinatie van zonnepanelen, een batterijbank en een benzinegenerator moet ervoor zorgen dat l’Hôpital Saint-Martin autonoom kan functioneren in geval van een (langdurige) stroompanne.
Het Saint-Martin ziekenhuis waarborgt de medische zorgen van 157.645 Beninezen. Daarbij vormt een continue energievoorziening geen overbodige luxe. Momenteel ondervindt het ziekenhuis echter hinder van het onstabiele Beninse elektriciteitsnet door diverse stroompannes per dag. Een benzinegenerator lost dit probleem momenteel op, maar brandstof en onderhoud zijn economisch, noch ecologisch interessant.
Dit Humasolproject heeft als doel om dit backupsysteem uit te breiden met een PV-installatie en een batterijbank, om zo een economischer, ecologischer en meer betrouwbaar alternatief te bekomen voor de huidige energievoorziening. De focus van deze installatie ligt voornamelijk op het waarborgen van de energievoorziening in het operatiekwartier (verlichting, apparatuur…) en op de administratieve dienst (computers, kassa…). Door het gebruik van de generator terug te schroeven, kan het ziekenhuis besparen op brandstof- en onderhoudskosten. Op die manier zal de bijkomende installatie, ondanks een aanzienlijke investeringskost, op termijn een zeker economisch voordeel opleveren. Hierdoor kan het ziekenhuis haar zorgverlening voor patiënten verbeteren, haar infrastructuur uitbreiden of de werkomstandigheden verbeteren.
Cedric Nijssen

Cedric Nijssen

Coach en Location manager

Thomas Callens

Thomas Callens

Student

Tom De Bruyn

Tom De Bruyn

Technology manager

Michiel Stevens

Michiel Stevens

Student

Hanne Pittomvils

Hanne Pittomvils

Student

Jaén, Peru

Blogberichten

Les gens de la bonne vie

Le petit voleur ‘De menne vant goe leven’, zoals we het vrijuit vertaalden tegen Bruno, die per se wilde weten wat die Vlaamse reactie op zijn foto zeggen wilde. Laat ons deze tweede blog aftrappen met het hoofdpersonage uit ons verhaal in Benin : le petit Bruno, God...

read more

Vous dites quoi?

Pardon? Huh? J’ai pas compris? Wat zegt hij nu? Een greep uit (hetgeen moet doorgaan voor) onze eerste gesprekken op Beninese bodem. De taalbarrière wordt echter geheel overwonnen door de jovialiteit en spontane sympathie die de locals opbrengen. Na een helse reis van...

read more
Humasol