PV installatie Warme Gloed

Een dorp van energie voorzien met zonnepanelen.

Wij zijn drie studenten burgerlijk ingenieur aan de universiteit van Gent. Samen gaan wij naar Kunting, een afgelegen dorpje in Gambia. De gemeenschap van Kunting telt zo’n 1500 mensen en is ongeveer 0.5 km 2 groot. Kunting is gelegen diep in het binnenland, op 20 km van de Gambia-rivier. In het binnenland bestaat er zo goed als geen toerisme en zijn de dorpen veel minder ontwikkeld in vergelijking met die aan de kuststreek. Zo loopt het elektriciteitsnet bijvoorbeeld niet tot in Kunting waardoor het dorp veel kansen misloopt.
Daarom gaan wij op vraag van Warme Gloed vzw het dorp voorzien van elektriciteit door een PV-installatie te plaatsen in de zomer van 2019. Warme Gloed vzw is al meer dan drie jaar actief in Kunting en heeft bijgedragen aan onder andere de renovatie van de school en een landbouwproject.

Met de PV-installatie willen we gemeenschappelijke plaatsen verlichten zoals ook de plaatselijke school, waardoor er avondlessen gegeven kunnen worden. Er zullen ook stopcontacten geplaatst worden voor naaimachines en in de toekomst ook laptops. Het dorp heeft enkele uren langer licht waardoor het sociale leven ‘s avonds niet meer hoeft stil te vallen.

Onze opdracht dit academiejaar bestaan erin om enerzijds deze installatie technisch uit te werken en mogelijk te maken voor deze specifieke situatie. Anderzijds ligt de nadruk ook op het sociale aspect. Binnen de gemeenschap zijn er geen technisch geschoolde mensen maar in de toekomst zou deze installatie wel onderhouden moeten worden en later ook worden uitgebreid. Hierdoor is een groep gemotiveerde inwoners technisch onderwijzen een hoofddoel.

Emiel Van Vlaenderen

Emiel Van Vlaenderen

Student

Gaetan Vervaele

Coach

Lise Van Der Beken

Lise Van Der Beken

Student

Willem Lambrichts

Technology Manager

Simon Decock

Simon Decock

Student

Blogberichten

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Humasol