PV awareness in Benin

Bewustmaking van zonne-energie met onder andere behulp van een kleinschalige zonnepaneel installatie voor een lokale groentewinkel op een boerderij.

Tot op vandaag is het elektrische stroomnet in Benin nog geen betrouwbare energiebron. Dit betekent dat dagelijks grote delen van noord Benin geconfronteerd worden met de afwezigheid van elektriciteit . Dit creëert onveiligheid en ongemak. Daarom werkt Humasol samen met Hubi & Vinciane om te zoeken naar een alternatieve, duurzame energiebron.

Desondanks er meerdere Europese organisaties actief zijn in Benin en werken met zonnepaneel installaties is het voor de lokale bevolking nog steeds een grote stap om een kleine installatie zelf aan te kopen. Humasol wil met dit project deze stap kleiner maken door rechtstreeks op ‘familie-schaal’ zonne-energie te demonstreren.
De projectstudenten zullen al het materiaal lokaal aankopen, dit documenteren en samenwerken met de lokale verkooppunten. Zo gebruiken zij enkel de middelen die de lokale bevolking ook heeft. Een eerste stap is het demonstreren en bewustmaken van deze duurzame energie. Vervolgens wordt er gekeken naar de financiële opties van de lokale bevolking zoals het oprichten van kleine ‘solar communitees’ per installatie. Humasol heeft in het verleden al vaker het opstarten van communitees ondersteund zoals bijvoorbeeld rond water in Oeganda en rond plastiekafval in Kenia en gelooft dus in deze aanpak.

Gertjan Maenhout

Gertjan Maenhout

Coach

Tom Crauwels

Tom Crauwels

Student

Tom De Bruyn

Tom De Bruyn

Technology Manager

Willem-Jan Claes

Willem-Jan Claes

Student

Cedric Nijssen

Cedric Nijssen

Student

Parakou, Benin

Blogberichten

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Humasol