Onderhoud van micro-hydro in Peru

Tijdens een hevige regenval in 2016 ging een deel van onze hydrocentrale stuk. Dit project focust op het verduurzamen van de installatie om een blijvende oplossing te voorzien.

Sinds 2010 werkt Humasol aan kleinschalige waterkrachtcentrales in Peru. Na al drie installaties te hebben gebouwd, beslissen we samen met onze partners om dit jaar geen nieuwe installatie te zetten, maar ons te focussen op het onderhoud van een van de bestaande installaties.

Bij een hevige regenval in 2016 ging een deel van de installatie in La Playa Hermosa stuk. Enkele buizen die het water uit de rivier moeten halen zijn weggespoeld, en de tijdelijke dam die het water in het systeem brengt werkt niet volgens de vraag van het project. We krijgen vaak te horen dat er stroompannes zijn in het staatsnet van Peru, waardoor we nog steeds overtuigd zijn dat kleinschalige waterkracht een goed alternatief is. De lokale bevolking heeft zicht reeds geengageerd om meer dan de helft van het systeem terug op te bouwen. Dit jaar gaan twee thesisstudenten hen helpen, om een veilig mechanisch en elektrisch op te zetten. Het doel van het project is om alle boeren van het dorp terug van elektriciteit te kunnen voorzien, zodat ze ‘s avonds licht hebben, een radio kunnen aanzetten en een kleine koelkast kunnen aansluiten.

Alden Demeuleneere

Alden Demeuleneere

Student

Jeroen Vancraen

Jeroen Vancraen

Locatie Manager

Simon Van Steen

Simon Van Steen

Student

Jonathan Stevens

Jonathan Stevens

Coach

Michiel Parmentier

Michiel Parmentier

Coach

Jaén, Peru

Chirinos, Peru

Blogberichten

HARD WERK, LICHT RESULTAAT!

Beste bloggertjes, Fijn dat jullie ons zo trouw volgen! We hebben in het verre Peru weer intense dagen achter de rug. Waar we zijn begonnen na onze laatste update was het bouwen van de filter. Ook werden de buizen gelegd, de dam gebouwd en kregen we te maken met een...

read more

Op RIJST in Peru

Dag beste bloggertjes van ons, We zijn nu al enkele weken aangekomen op onze prachtige bestemming Chirinos in het Noorden van Peru. Onmiddellijk viel ons de geweldige onaangetaste, ongerepte groene natuur ons op. De nadruk ligt natuurlijk op de koffieboon die hier...

read more