FOS - Ghana

Ons project “Potable water supply and improvement of hygiene and sanitation facilities for three rural communities and two secondary schools in Ghana, with renewable energy” bestaat uit drie delen. Dit jaar zullen wij het derde en laatste project van de samenwerking tussen Humasol, FOS en Coliso (Ghanese partner) realiseren “water and sanitation ’23-’24”.

Tijdens ons project zullen we op basis van hernieuwbare energie, drinkbaar water voorzien voor het dorpje Anlo Afiadenyigba in Ghana door het mechaniseren van een waterput.

Aan de hand van zonnepanelen zullen we een zonnepomp aandrijven, die grondwater oppompt en naar een waterreservoir op 9 meter brengt. Via zwaartekracht wordt dit water in de pvc buizen geleid om zo gedistribueerd te worden naar 6 verschillende plaatsen in het dorp.

Het doel van ons project is voornamelijk om bij te dragen aan de levenskwaliteit en de menselijke gezondheid van de plaatselijke bevolking. Door de positionering van de kranen gunstig te kiezen, willen we er daarnaast voor zorgen dat vrouwen en kinderen minder tijd moeten spenderen aan het halen van water. Op die manier kan er meer tijd gaan naar de educatie van kinderen. Bijkomend is het de bedoeling om de lokale bevolking meer bewust te maken van hygiëne en bij te scholen over de waterinstallatie om zo de duurzaamheid van het project te bevorderen

Mila Liu

Student

Stijn Vanoudenhove

Student

Frances Aelbrecht

Student

Eline De Loore

Student

Stef Vanslembrouck

Coach

Nathan Bruynoghe

Technology Manager

Humasol