+32 (0) 485/634.592

Hallo allemaal!

Op de vooravond van onze finale presentatie schrijven we deze blogpost om jullie op de hoogte te brengen wat we gedaan hebben dit semester!

In de loop van dit jaar is onze taak nogal sterk veranderd. Vrij snel werd duidelijk dat we meer impact zouden hebben als we ons zouden bezig houden met de ‘business’ kant van het verhaal. We moeten immers een fundament opzetten voor een toekomstig bedrijf, Baobab Energy. Daarom is het heel belangrijk om te kijken naar hoe we alles vanuit verschillende perspectieven kunnen aanpakken, maar ook te kunnen luisteren naar wat Beninezen zoeken in hun nieuwe, milieuvriendelijke vervoersmiddel.

We zijn efficiënter beginnen werken met tweewekelijkse meetings en duidelijke doelen met onze partner. Zo hebben we een financieel model opgesteld, twee business plannen, zijn we (bijna) fiets-experts geworden en hebben we een marktonderzoek verricht.

Concreet zullen we ons namelijk bezig houden met het ontwikkelen van twee core businesses: het leasen van elektrische fietsen en het ontwikkelen van een battery swap system. Heel belangrijk in Benin is de prijs: ons project kan alleen maar slagen als de prijs minstens 1 cent lager ligt dan de prijs van een motorfiets en benzine.

De elektrische fietsen vervangen de klassieke motorfietsen, die ook geleased worden. Het battery swap system is een totaal nieuw concept: voor een vast bedrag per maand kunnen de Beninezen gebruik maken van onze batterij-stationnetjes, waar ze batterijen kunnen opladen of vervangen. De batterijen zijn daarbij ook afneembaar van de fietsen, waardoor de batterij niet alleen dient om de fiets aan te drijven, maar ook om huishoudtoestellen op te laden bijvoorbeeld.

We staan echt aan het begin van deze nieuwe onderneming, dus we zullen vooral heel veel testen in Benin. We zullen veel samenwerken en praten met de lokale bevolking om de 3 e-bikes te testen, om te testen op klantengeluk enzovoort. We gaan ook het fietsgebruik in heel Benin in kaart brengen om de afzetmarkt en plaatsing van de batterijstations te bepalen.

Nu hebben we ons gewapend met flexibele modellen die concreet ingevuld zullen worden ter plekke. Op die manier komen we terug met concrete business plannen en concreet onderzoek zodat onze opvolgers op langere termijn de eerste fiets kunnen verkopen en het eerste battery-swap contract kunnen afsluiten!

De vliegtickets zijn geboekt, we zijn volledig ingeënt en we hebben er vooral goesting in!

Bouger et gagner ensemble, c’est bon!

Vetrek Benin!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)