+32 (0) 485/634.592

Watervoorziening met zonnepomp

Watervoorziening voor een kleuterschool door een zonnepomp, reservoir en leidingen.

Voorlopig is er in de school van Sabou, Burkina Faso, enkel een handpomp, zonder reservoir of leidingen. De school zou graag meer water kunnen oppompen.

Dit project, in samenwerking met vzw Benesa, bestaat eruit een kleuterschool van water te voorzien. Deze school bevindt zich in Sabou, Burkina Faso en heeft zo’n 120 leerlingen. Er is reeds een waterput met handpomp geïnstalleerd, maar wij gaan deze vervangen met een elektrische pomp die aangedreven wordt door een pv-installatie. Ook zal er een waterreservoir gebouwd worden en zullen er leidingen naar zowel de keuken als een waterafhaalpunt worden gelegd.

Het is ook belangrijk dat kinderen op de school goede gewoontes aanleren in verband met hygiëne en zuinigheid met water, waar wij gaan bij helpen. Het overschot aan water kan eventueel verkocht worden of gebruikt worden in de moestuintjes rond de school. De pv-installatie kan ook ingezet worden om ‘s avonds de klaslokalen te verlichten.

Sam Van Dyck

Sam Van Dyck

Coach, Location & Technology Manager

Simon Verlinden

Simon Verlinden

Student

Midas Caubergs

Midas Caubergs

Coach, Location Manager

Jakob Cassiman

Jakob Cassiman

Student

Arnout Veldeman

Arnout Veldeman

Student

Sabou, Burkina Faso

Blogberichten

Finaal Ontwerp

Beste lezer, Hier zijn we weer om jullie te voorzien van een kleine update en om het uiteindelijke project uit de doeken te doen. We zullen het kort houden. Het was een druk en bewogen semester waarin we de laatste hand hebben gelegd aan ons project. We hebben...

Lees meer

Blog – Proloog

In deze blog post maak je kennis met ons team en de eerste stappen naar een geslaagd project.

Lees meer