+32 (0) 485/634.592

PV innovatiecentrum

Het ontwerp en de uitvoering van een PV innovatiecentrum dat de lokale bevolking moet informeren over en aanzetten tot het gebruik van zonne-energie.

Benin is dicht bij de evenaar gelegen. De mensen hebben zo de mogelijkheid om energie uit de zon te halen. De lokale bevolking ontbreekt de middelen of de kennis om hier effectief iets mee te doen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen installeren of koken op zonne energie. De meeste mensen zijn landbouwers, dus de focus ligt op agrarische toepassingen.

Humasol sensibiliseert via het innovatiecentrum de lokale bevolking rond zonne-energie met kleine toestellen en applicaties. Tevens kan het gebouw voorzien worden van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken en te gebruiken voor onderwijs. Het project concentreert zich rond gezonde voeding en ondersteunt kleine ecologische startups. Het is belangrijk om vooruitstrevend en vernieuwend te zijn, maar tegelijk maximaal te werken met lokale materialen en tradities. Er zullen verschillende technieken met betrekking tot hernieuwbare energie toegepast worden, zoals zonnekokers, aangezien er momenteel op houtvuur gekookt wordt. Er wordt ook gewerkt rond een elektriciteitsdienst, waarbij men energie kan kopen die opgewekt wordt door zonnepanelen. Dit kan gebruikt worden om kleine apparaten aan te drijven of om gsm’s op te laden. Op vlak van onderwijs wordt een testpaneel ontworpen, waar elektriciens de verschillende onderdelen van een PV-installatie leren herkennen en aansluiten.

Willem Maertens

Willem Maertens

Coach

Arno Marechal

Arno Marechal

Student

Tom De Bruyn

Tom De Bruyn

Technology Manager

Hanne Pittomvils

Hanne Pittomvils

Location Manager

David De Troch

David De Troch

Student

Parakou, Benin

Blogberichten

Final Countdown

Joepie! Nog 64 dagen en we stappen het vliegtuig op richting Benin. Wij hebben er alvast heel veel zin, het enige wat ons nog tegenhoudt is goede respons van Humasol. Jullie vragen jullie waarschijnlijk af waar wij ons dit semester mee bezig gehouden hebben. Wel, op...

Lees meer

Voorbereiding op een avontuur

Okunando! Wij zijn David en Arno, 2 projectstudenten van Humasol die deze zomer naar Benin vertrekken voor een project in Parakou. Dit is ons allereerste blogbericht, maar niet getreurd er zullen er tijdens ons verblijf veel interessantere berichten volgen. Ben je...

Lees meer