+32 (0) 485/634.592

PV Aux Villages

Plaatsen van een zonne-installatie die een dorpje van licht voorziet

De elektriciteitsvoorziening in Benin is weinig betrouwbaar en ook heel beperkt. Er zijn heel veel dorpjes die nu geen elektriciteit hebben, zonder enig vooruitzicht op een uitbreiding van het net tot in hun gemeenschap. Voor deze plaatsen kunnen PV microgrids de oplossing bieden. Deze microgrids zijn ondertussen al in verschillende dorpen geïnstalleerd en hebben hun nut al meer dan bewezen.

Dit project heeft als extra uitdaging het realiseerbaar maken van een microgrid door een lokalegemeenschap op zichzelf, dus zonder de aanzienlijke (financiële) steun vanuit het ‘Westen’ zoals datmomenteel het geval is. Indien dit lukt kan er veel beter verder gewerkt worden rond kennisintegratie vanuit Humasol zodat de lokale bevolking daarna het werk zelf kan voortzetten en kopiëren. Dit past beter in de manier waarop Humasol aan ontwikkelingshulp wil doen, namelijk de lokale bevolking zoveel mogelijk betrekken zodat het project niet op zichzelf blijft staan, maar verder uitgebouwd en ontwikkeld wordt.

Willem Maertens

Willem Maertens

Coach

Tom De Bruyn

Tom De Bruyn

Technology Manager

Hanne Pittomvils

Hanne Pittomvils

Location Manager

Robbe Tommelein

Robbe Tommelein

Student

Parakou, Benin

Blogberichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.