+32 (0) 485/634.592

Ghana zonnepomp

Plaatsen van zonnepomp en sensibilisering over watergebruik.

Drinkwatervoorzieningen en sanitair op het Ghanese platteland blijven, ondanks inspanningen van de overheid, vaak ondermaats. Wachtrijen bij de (verouderde) manuele waterpompen dwingen mensen om water te gebruiken uit de sterk vervuilde beken. Deze vervuiling hangt samen met de gebrekkige sanitaire voorzieningen. Elektriciteit van het net is echter te duur om de pompen mee aan te drijven.

Het hoofddoel van het project is de installatie van een waterpomp in het dorp Adjobue. Gezien het hoge aantal zonne-uren in Ghana, kan deze waterpomp aangedreven worden op zonne-energie. Zo kan de installatie ecologisch en zelfvoorzienend geïmplementeerd worden. Daarnaast schenkt het project ook aandacht aan efficiënter watergebruik, via sensibilisering en het opvangen van regenwater voor (bijvoorbeeld) toiletten. Bovendien zal er, op vraag van de lokale bevolking, een biogas-installatie worden uitgetekend die gevoed wordt door de toiletten.

Door zoveel mogelijk onderdelen van de installatie lokaal aan te kopen, wil Humasol de lokale verkopers en markt steunen. Hiermee wil Humasol bovendien bewijzen dat de implementatie en uitbreiding van dergelijke installaties niet altijd externe hulp vereist. De ingenieur en andere werknemers van de lokale ngo COLISO zullen hierbij helpen. Dit project is enkel mogelijk dankzij de hulp en inspanningen van de Belgische organisatie FOS.

Wannes Bilcke

Wannes Bilcke

Coach

Natan Vandeginste

Natan Vandeginste

Student

Sam Van Dyck

Sam Van Dyck

Technology Manager

Astrid Vermaut

Astrid Vermaut

Student

Midas Caubergs

Midas Caubergs

Location Manager

Hendrik Deleye

Hendrik Deleye

Student

Adjobue, Ghana

Blogberichten

Akwaaba

Akwaaba (welkom in het Twi, een rijke lokale taal) Na een lange dag reizen zijn we aangekomen in Accra, de hoofdstad van Ghana. De eerste avond en nacht brachten we door in een hostel, waar we al enkele ervaringen van andere reizigers konden opvangen. De volgende...

Lees meer

Tot in Ghana!

Hier zijn we weer! Gisteren gaven we de finale presentatie en we kregen een GO! Wel met een paar voorwaarden waaronder deze blog schrijven (oeps), maar ons project werd goedgekeurd en we zijn dus zeker van vertrek. Sinds ons eerste bericht hebben we zeker...

Lees meer