Na 2 maanden in Ghana blikken we terug op een geslaagd project maar vooral op een ongelooflijk avontuur.

Ons project brengt gefilterd water naar zo een tien duizend mensen in 2 afgelegen dorpen. Door strategisch geplaatste kraantjes moet de bevolking minder ver wandelen en minder aanschuiven om water te krijgen. Deze bijkomende tijd kunnen ze nu gebruiken om productief te zijn en zich to verder te ontwikkelen in studies, jobs of vrije tijd.

Het moment waarop er voor het eerst stromend water uit de kranen komt is goud waard. Mensen dansen aan de kraantjes en we zagen enkel blije gezichten. Een gezin dat boven op de heuvel van Anamase leeft kwam naar ons toe om ons te bedanken: “Vroeger moesten we ons water beneden aan de waterput halen en 40 meter omhoog sleuren. Nu komt het water bijna aan onze voordeur. God bless you!”

Ook is het leuk om te zien dat de zonnepanelen er elke dag in slagen om de tank te vullen. Onze berekeningen en ons net overgedimensioneerd systeem werpen hun vruchten af!

Om ons project af te sluiten en dus officieel te openen voor de bevolking, werd er in elk dorp een ceremonie georganisseerd. Op dit feest werden alle betrokken partijen in de bloemetjes gezet, er werd gedanst en er werden veel foto’s getrokken. Ter bedanking gaven we een nieuwe gereedschapskist, gefinancierd door onze pannekoekenverkoop, en kregen we elk een complete Ghanese outfit.

We zijn er van overtuigd dat onze brothers and sisters van het watercomittee het systeem goed gaan onderhouden met behulp van onze info en een goed economisch plan!

Als we er op terugkijken zijn we zeer dankbaar dat we deze ervaring mochten meemaken! Bedankt Humasol en Coliso en alle andere partners voor deze mooie samenwerking. (Volgend jaar opnieuw?!) Bedankt familie en vrienden, we kijken uit naar de kofiekoeken die ons te wachten staan in Zaventem!

Humasol