Beste lezer

Hier is ze dan, onze allereerste blogpost! Wij zijn Senne, Mathis, Robben en Miel. De examens komen stilaan tot een eind en wij zijn helemaal klaar voor ons volgende avontuur. 

We zullen ons eerst eens kort voorstellen, van klein naar groot:

Robben is 20 jaar oud en studeert burgerlijk ingenieur werktuigkunde-elektrotechniek, regeltechniek en automatisering, een hele mond vol maar het komt uiteindelijk gewoon neer op prutsen met elektronica en robotica. Verder geeft hij ook nog leiding bij KSA Laarne, vierde jaar intussen, dit is zijn grootste hobby naast Humasol. Dit project zal voor hem de eerste reis zijn naar een niet-Westers land en de eerste keer dat hij meedoet aan een Noord-Zuid project. Een hele hoop nieuwe ervaringen waar hij superhard naar uitkijk!

Senne is 21 jaar en student industrieel ingenieur bouwkunde. Naast Humasol is Senne een fervent triatleet, en duiker. Ook voor hem is het de eerste keer buiten Europa, wat alles iets spannender maakt. Na een jaartje uitstel is de goesting alleen maar groter geworden en is het superhard aftellen naar de start!

Mathis rondt dit jaar zijn bachelor burgerlijk ingenieur, chemische technologie en materiaalkunde af. Hij heeft een passie voor muziek en spendeert dan ook aardig wat tijd met zijn saxofoon. Daarnaast is hij veel te vinden op de tennisbaan of op de skipiste. Hij kijkt er enorm naar uit om de mensen van Kunting te leren kennen en met hen samen te werken.

Miel studeert deze zomer af als industrieel ingenieur – elektromechanica, mechatronica. Wanneer hij niet aan het studeren is, is hij volop bezig met het bouwen van allerlei projectjes met elektronica, hout, metaal of plastiek.  Daarnaast houdt hij van de natuur en alles wat erin leeft. Ook van reizen is hij niet vies; nieuwe culturen leren kennen in Peru en Indonesië zijn al doorgestreept op zijn bucketlist.  

Ons project vindt plaats in Kunting, Gambia. Hier zullen we, in samenwerking met Warme Gloed, een zonnepanelen installatie plaatsen die een elektrische pomp zal voorzien van vermogen. Deze pomp vervangt een oude handpomp waardoor de lokale bevolking meer water zal hebben. Ook is de watertoren, waarop wij 4x5000l reservoirs zullen plaatsen, compleet en het ziet er goed uit. Kijk zelf maar: 

Er worden ook voor 1500 meter extra waterleidingen aangelegd zodat men minder ver moet wandelen naar het dichtstbijzijnde kraantje.

Als zijproject gaan we ook drie kleine waterreservoirs van 100l plaatsen op belangrijke plaatsen zoals de medische post en de moskee. Zo hebben zij steeds water tot beschikking. Met een ingenieus systeem sluit het reservoir zichzelf af van de leiding wanneer ze vol zit. We maakten hiervoor ook een prototype en het werkt perfect:

Geen beschrijving beschikbaar.

 

Als zijzijproject gaan we de mensen van Bagaya Kapelle proberen helpen met hun kapotte zonnepomp, hierdoor is hun oogst mislukt waardoor ze onze hulp dus kunnen gebruiken. Ook is deze installatie gelijkaardig aan die van ons waardoor we er zeker iets kunnen van leren.

Wij leggen de laatste puzzelstukjes bij elkaar voordat we vertrekken op 5 Juli richting Banjul en hebben er alvast enorm veel zin in. Tot in Gambia!

 

Humasol