Beste vrienden, familie of andere geïnteresseerden, welkom op onze blog!

Na een semester vol bijleren, voorbereiden en skypen wordt het eens tijd om jullie eens op de hoogte te brengen waar we nu staan. Wij, Axelle, Pieterjan, Jarne en Lina kijken ontzettend hard uit naar de zomer, waar we een PV-installatie gaan plaatsen in Lifuwu, Malawi. Door een betrouwbare elektriciteitsvoorziening te bouwen voor het Kudimba project, kan dit project in de toekomst werken met stagairs waardoor ze financieel meer onafhankelijk kunnen worden. Kudimba focust op de integratie van kinderen en jongeren met een beperking in de maatschappij. 

Aangezien jullie ongetwijfeld nieuwsgierig zijn naar wat voor vlees jullie in de kuip hebben, stellen we ons even kort voor:

Beginnen doen we bij Axelle. Axelle is 20 jaar en zit in haar derde jaar burgerlijk ingenieur Computerwetenschappen-Werktuigkunde. Ze is verzot op reizen en zoekt graag haar grenzen op (als dat maar goed komt in Malawi). Verder kan ze ook wel genieten van luieren voor de tv in haar pyjama maar voor een pakje frietjes van de frituur wil ze wel opstaan.

Pieterjan zit in zijn derde Bachelor Elektrotechniek-Computerwetenschappen en kijkt als selfproclaimed cowboy van de bende nogal uit naar het hands-on aanpakken van de installatie in Kudimba. Daarbuiten houdt hij zich in zijn vrije tijd het liefst bezig met sport. Vooral lopen en voetbal vertegenwoordigen de activiteiten naar keuze. Recentelijk heeft hij het op zich genomen om de gitaar te leren bespelen al zal het nog even duren om de klasse van de geroemde Naked Cowboy te bereiken.

Het ouderdomsdeken van de groep is Jarne, die het met zijn 21 lentes toch al tot in het eerste masterjaar Energie geschopt heeft. Buiten altijd flink studeren (duuh!) is hij ook al 4 jaar leider bij Chiro Elzestraat. Als hij geen last heeft van kleine kwaaltjes, die natuurlijk als eens durven opsteken bij de oudere garde, gaat hij ook graag lopen. Aangezien hij nog nooit buiten Europa op vakantie is geweest, kijkt hij heel hard uit naar dit Afrikaanse avontuur!

Dit brengt ons dan uiteindelijk bij Lina, een 3de jaar bachelor studente in de richting Elektrotechniek- Biomedische technologie. In haar vrije tijd houdt ze ervan om te gaan wandelen of lopen in de natuur en op zondag kan je haar vinden bij de scouts. Als een echte scouts zijn avontuur en kameraadschap haar niet vreemd.

 Om deze welkomstpost af te sluiten verwijzen we jullie nog graag door naar https://kudimba.org/en/ of de facebookpagina van Kudimba voor extra informatie of nieuwtjes over het project.

Volgende keer tonen we jullie waar we ongeveer staan in de voorbereidingen, dus hou deze blog zeker goed in de gaten! 

Groetjes,
Axelle, Pieterjan, Jarne en Lina

 

Humasol