Beste lezer


Hier is ze dan, onze allereerste blogpost! Wij zijn Elisabeth, Emilia en Miel. Na twee maanden intensief studeren voor de examens zijn we er weer helemaal klaar voor.

We zullen ons eerst eens kort voorstellen. Ladies first en van oud naar jong:

Elisabeth studeert voor bio ingenieur – milieutechnologie en is daarnaast ook nog een gedreven student ondernemer. Dankzij haar kunnen we ons tijdens dit project ook verdiepen in het economische aspect. Verder duikt ze ook graag de natuur in voor een mooie wandeling of een stevige duurloop. 


Ook Emilia studeert voor bio ingenieur – milieutechnologie. Wanneer ze niet met haar studies bezig is danst ze ook heel graag. Ze is daarnaast ook zeer geïnteresseerd in het duurzame en sociale aspect van het project en kan niet wachten om haar handen uit de mouwen te steken!


Miel verzorgt de technische kant. Hij studeert voor industrieel ingenieur – electromechanica. Wanneer er vragen zijn over pompen, elektriciteit… kunnen we bij hem terecht. Daarnaast houdt hij van de natuur en alles wat er in leeft. Ook van reizen is hij niet vies. Nieuwe culturen leren kennen in Peru en Indonesië zijn al doorgestreept op zijn bucketlist.  


Ons project vindt plaats in Parakou, Benin. Hier zullen we, samen met de stichting Hubi & Vinciane, een twintigtal aquaponic installaties bouwen op Ferme de Sokounon, waar we ook zullen verblijven. Aquaponics is een duurzaam systeem waarbij je vissen en planten in één systeem kweekt, wat voor een heel efficiënt waterverbruik zorgt. Dankzij het systeem krijgt de plaatselijke bevolking extra proteïnen binnen en geeft het hen de mogelijkheid tot ondernemerschap. Heel het systeem wordt gemaakt uit gerecycleerd en  duurzaam materiaal dat plaatselijk te vinden is. Onze partner Hubi en Vinciane heeft reeds enkele installaties gebouwd in Benin waarop we ons kunnen baseren om een eigen ontwerp te maken. 


Deze week maakten we in de garage van Elisabeth een proefversie van het aquaponisch systeem, zodat we de biologische processen die gepaard gaan met het groeien van de planten en vissen kunnen opvolgen.


We hopen alvast dat de corona cijfers niet even hard beginnen stijgen als het GME aandeel deze maand. Zo kunnen we toch dit mooie project waarmaken. 

Duimen maar!

 

Humasol