Beste vrinden van de poëzie,

Na drie weken zwaar werk was het tijd om eens te ontspannen en een kleine pauze te pakken. We namen het vliegtuig vanuit Entebbe naar Lloret de mar om hier een weekje ons volledig te pletter te drinken en elke dag tot 3 uur in de namiddag te slapen.

Neen mopje

Haha

Wat we wel hebben gedaan is het Murchison Falls park bezocht met de geneeskunde studenten van N U V-hop. Deze 2-daagse Safari was echt zot, ma echt hè. We zagen apen, nijlpaarden, giraffen, leeuwen, vogels en ook vliegende wormen!!!

LEUK VERHAALTJE: Toen we ‘s avonds wouden genieten van ne frisse Nile (lokaal bier, super lekker) werden we al snel van ons plek weggejaagd door een grote olifant die hoogstwaarschijnlijk ook dorst had.

Na de safari verplaatsten we ons in een veel te krappe bus naar het zuiden van Oeganda, waar we de nieuwe geneeskunde studenten ontmoetten. Nog meer saai gepraat over veel te moeilijke dokterstermen waar wij als ingenieursstudenten geen klop van verstaan. Maar voor de rest wel nog een aangename bende ze.

Met deze leuke bende bezochten we vervolgens de Ssese eilanden. Hier verbleven we drie nachten in de “Panorama cottages”. Goei mopke want er was totaal geen panorama of schoon uitzicht te zien vanuit onze cottages. Maar het eiland was wel heel mooi. Het enige wat Michiel en ik niet zo leuk vonden was dat we niet mochten zwemmen in het Victoria meer omdat er sgistozomesoase of zoiets in het water zat. Kort samengevat: mannelijke menstruatie… Aah en onze partner Maëli is heel bang van wespen, maar dit even ter zijde.

Genoeg gepraat over de vakantie, bekijk anders gewoon het filmpje!! We noemen het graag “ons bouwverlof”. Eeeeee

Na de week pauze was het terug tijd voor het echte werk. We kochten handige tools in de main market (ge kunt hier ook mega Nice feesthemdjes laten maken!) en bezochten het bedrijf “Davis & Shirtliff”. Dit toffe bedrijf verkoopt pompen en zonnepanelen. En toevallig is dat net wat we nodig hebben voor ons installatie.

Op het filmpke van Week 5 zien jullie hoe we onze eerste wateren gefixt hebben. Maar misschien nog even wat dingen verklaren voor jullie het filmpje bekijken.

  1. Als we die paal in de grond kloppen en daar zout en houtskool bijdoen is da niet omdat we ons vervelen en wa willen brakken ofzo. Neen. Dit is een aardingspin!! De combo zout-houtskool zorgt voor een goeie geleiding naar de grond. Goeie bescherming tegen bliksem duz
  2. Dat apparaatje dat we aan ons deksel hangen is een “float switch”. Dit toestel zorgt er voor dat als onze tank vol is, de pomp stopt met werken. Handig!
  3. Michiel heeft geen Malaria, maar is gewoon een aansteller. Of zoals de geneeskunde studenten het graag fancy zeggen: “Hypochondrie”
  4. Severine is momenteel getrouwd met de local council (zoiets als de burgemeester) van Burkwoyo, genaamd Fred. Ze is heel gelukkig.
  5. Het water is heel lekker
  6. Aah en super grappig, we hadden een vogelnest in ons huisje paar dagen geleden.

Voila, dit was een korte samenvatting van de afgelopen twee weken.

Groeten van Team Oeganda <3