Daru 8 juli 2019

 

Liefste volgers van ons project in Sierra Leone,

We zijn intussen aangekomen in Goldtree (Daru) en hebben onze eerste dagen achter de rug. Op onze reis, een rechtstreekse vlucht Zaventem-Freetown, aten we als onze eerste portie kip met rijst. Meteen aanpassen aan de plaatselijke specialiteit dachten we. We kwamen aan in het vochtige en warme klimaat van Sierra Leone en werden opgehaald door David de Driver. In het eerste hotel ontmoetten we Ragesh, een manager van Goldtree. De volgende dag (na een voormiddag wachten en een hevige regenbui) doorkruisten we Sierra Leone in een witte Toyota-jeep. Lekker gezellig met 3 op de achterbank, niet de beste plek voor een dutje. We kregen een eerste indruk van het Afrika waar we zolang naar uitkeken en het stelde niet teleur. Geitjes op het dak van de auto, overvolle straten, heel groene natuur en verkeer waar we  liever zelf niet in terecht komen. 

Op zondag is het rustdag. Op het gemakje bakten we een eitje en lazen we een boekje naast de Moa. Mathias, de certification manager van het bedrijf, gaf ons een rondleiding in de -toen nog stille- mill. S ’avonds dronken we nog een pintje in ‘the clubhouse’ en gingen we op tijd slapen zodat we helemaal klaar waren om er de volgende dag in te vliegen.

Maandag begon het al om 8.30u aan het bureau van de Human resource manager, Robert. Deze vriendelijke Sierra Leonees stelde ons voor aan alle werknemers die we tegenkwamen op de rondleiding door het bedrijf. Daarna checkten we het labo en maakten we kennis met onze collega’s voor de komende maanden. We vlogen er meteen in, zowel met het project rond compostering als het project rond fertigatie. Er zijn 10 mannen die handig zijn met machetes die ons helpen met het kappen van de EFB (empty fruit bunch aka houtig materiaal dat gecomposteerd moet worden) terwijl wij ons bezig houden met het vormen van de composthopen zelf. Ook trokken we, gewapend met onze Garmin-gps, naar de velden om er  op zoek te gaan naar een geschikt stukje grond voor de fertigatie proef.

Wat hebben we geluk met onze locatie!! Zo mooi, zo groen, zo veel vlinders en vogels en hagedissen en zo veel meer! Hopelijk blijft het allemaal zo goed lopen als de vorige dagen!

Peace out

Andreas, Celine en Maarten

Volg ons ook op instagram @ humasol_team_sierra