Voor een mooie visualisering van onze eerste dagen van Gambia kunnen jullie onze eerste geweldige VLOG bekijken 🙂

Maandag 1 juli 2019, de dag waarop we voor 2 maanden vertrekken naar Gambia!!! Ja joepie !!
Maar niet iedereen had het even gemakkelijk, zo was Emiel al wakker om 4 uur ’s nachts om vervolgens naar ex on the beach te kijken, hij zal wel een beetje stress gehad hebben? Hij zat precies al volledig in Gambiasfeer, want hij was namelijk een half uur te laat voor vertrek… Simon daarentegen, punctueel als altijd, stond al lang op voorhand te wachten op zijn reisgenoten. Hij had wel veel werk gehad om al het materiaal dat hij wou meenemen in zijn valies te krijgen, tevergeefs…
Gelukkig voor hem neemt Emiel niet al te veel mee naar Gambia en had hij een valies over <3 <3.
Over de eerste uren van Lise is er weinig geweten zij heeft haar in alle rust verder voorbereid en is door haar ouders naar het afspreekpunt gebracht.
Eindelijk 11 uur 30!!! De auto wordt gevuld en we zijn klaar voor vertrek. Nog even snel afscheid nemen van de lieve zus en “emotionele” mama van Emiel en daar gaan we!

Aangekomen in Schiphol, snel alles uit de auto en Simon die afscheid neemt van ons persoonlijke chauffeur, zijn papa. In de luchthaven werd snel duidelijk dat we veel te vroeg zijn, Emiel was beter nog wat later gekomen.

In Gambia stond onze ondertussen goede vriend Saikou Sanneh te wachten op ons midden in de nacht. Hij had een vriend mee die ons naar ons hotel zal brengen.
De eerste miscommunicatie is een feit, de verwachte auto is een beetje gigantische veel kleiner dan verwacht! Gelukkig is de vindingrijkheid van de Gambianen niet te onderschatten en zijn we met 5 personen en 6 grote bagagestukken onderweg naar het Mansea Beach hotel, waar we 4 dagen verblijven.

Veel tijd om uit te rusten was er namelijk niet (We kwamen aan in het hotel om 4uur ‘s nachts en kozen voor nog een nachtelijke duik in het zwembad)! Om 9h30 werden we opgehaald door Saikou Sanneh, een Gambiaan die niet moet weten van GBT (Gambian Time). Hij was namelijk perfect op tijd en vond het niet goed dat wij een aantal minuten te laat waren. OEPSIEEEEE
Onze eerste stop, het huis van Saikou. Daar ontmoeten we zijn familie waaronder zijn ongelooflijk schattig baby Ingrid. Ingrid? Hunk? Watten? Is dat geen westerse naam? Jazeker!! ONS Ingridje is genoemd naar de vrouw van Joeri, één van de leden van de vzw Warme Gloed.
Lise en Ingrid waren onafscheidelijk en we zijn dan ook nog verschillende keren terug gegaan om ne goejen zoetten thee te drinken: “ATAIA”.

Chillen en werken was het motto van deze dagen en we hoopten ook dit motto mee te nemen naar Kunting! Zo bezochten we onder andere het bedrijf waar we onze materialen hadden aangekocht om enkele vergeten materialen op te pikken. Het meeste materiaal stond al immers in Kunting zelf. Zó goed waren wij dus eigenlijk voorbereid :ooo. Gesponsord materiaal uit België werd opgepikt uit een container en enkele werktools konden we lenen in een technische school aan de kust. Het aspect “chillen” werd geuit in de toeristische restaurantjes, liters thee drinken bij onze bro Saikou Sanneh en plonsjes in het zwembad van ons hotel. Na deze leerrijke dagen en talloze waarschuwingen over de hitte in Kunting konden we onze reis eindelijk verder zetten naar de plaats waar het allemaal zal gebeuren.