Sinds de voorstelling van het project en onze leuke zelf, hebben jullie erg weinig van ons gehoord. Dat komt doordat we het afgelopen semester erg druk hadden met pintj… ik bedoel studeren en ons project verder voor te bereiden. Het project is in deze periode veel concreter geworden, het contact met de lokale mensen werd steeds beter en al de componenten vielen als puzzelstukjes in elkaar met drie prachtige installaties als resultaat. Drie theoretisch installaties weliswaar want de installatie en bijbehorend elektriciteitsnet in elkaar knutselen kunnen we momenteel evengoed als dat een Gambiaan op tijd kan komen.

Naast de installaties te perfectioneren hielden we ons natuurlijk ook bezig met andere geweldige projectgerelateerde activiteiten. Hunk? Nog meer super coole ervaring? Wow! Nice! Bezige bijen! zzzzzzzzoem

Hieronder een kleine opsomming van wat jullie hebben gemist (of misschien net niet!)

Snoepekes
Zoals elke student zijn wij toch eigenlijk wel drie arme stakkers waardoor wij ook uw hulp nodig hebben! Dit hebben jullie dit semester kunnen doen door snoepjes te kopen! Niet zo maar snoepekes, nee! De beste snoepekes ever (wat gebleken is uit een steekproef met een betrouwbaarheidsinterval 99,99%).

Filmen
Op deze blog met (hopelijk) bijhorende filmpjes na, kunnen jullie ons na de reis ook bewonderen in een mini-documentaire over ons project en onze hele beleving daarrond. Dit, zowel vanuit ons perspectief als vanuit het perspectief van onze lokale partner. In augustus zullen Bas en Jonathan, twee documentairemakers en vooral twee gezellige gasten, afzakken naar het pittoreske Kunting om dit alles te verwezenlijken. De dagen voor ons vertrek zijn wij daarom ook een paar keren samen gekomen om al een deel te filmen. Hopelijk heel snel meer hierover..

De laatste voorbereidingen
Toen we alledrie klaar waren met onze examens was dus een drukke tijd aangebroken: het einde van de examens vieren, filmen, onze valies maken, een laatste keer afspreken met onze partner, Warme Gloed en natuurlijk afscheid nemen van iedereen. Enkele hectische dagen stonden voor de boeg: woensdag ons laatste examen en de maandag daarop, op 1 juli 2019, waren we al onderweg richting Gambia.

Nu hoor ik jullie denken: “Maar die drie zitten daar nu toch al twee weken? Waarom lees ik hier enkel over het afgelopen semester??”. Dat klopt! Wij hadden deze post er al veel vroeger op kunnen zetten, maar zijn drie posts (hopelijk) heel kort na elkaar niet veel leuker? Dat dachten wij ook! Om jullie nog meer aan te zetten tot het continu refreshen van deze pagina, wachtend op de volgende post, hier een kleine sneak peak:
Op het moment dat deze post geplaatst is, zijn wij al enkele dagen in Kunting en ik heb precies het gevoel dat wij hier heel goed bezig zijn! Hopelijk gaat er al een lichtje branden bij jullie? Want bij ons ook!!!
Kusjes en knuffels van jullie kapoentjes Emiel, Simon en Lise! En hopelijk tot (zeer) snel!!!