Itye maber beste lezertjes en welkom op onze allereerste blog!

Wij zijn Louis, Michiel en Severine en komende zomer zullen wij naar Oeganda trekken om hier een vierhonderdtal mensen van drinkbaar water te voorzien. Ook zullen we de waterkwaliteit van bronnen in de omgeving testen, we gaan dus moeten proeven van het water en hopen op het beste. 
Onze slaapplaatsen staan intussen ook al vast. Tijdens de weekdagen zullen wij in het health center van Burkwoyo slapen en in het weekend zal onze partner nuv-hop een gastgezin regelen waar we kunnen overnachten. Bij deze aan beide bedankt om te zorgen dat we niet tussen de wilde beesten moeten slapen. 

Aangezien het meisje altijd als eerste wordt voorgesteld, beginnen we natuurlijk bij het meisje uit onze groep. Michiel (insta: @Michielll) zit in zijn eerste master “Mechanical Energy Engineering”. Hij heeft één broer en één zus, die niet mee gaan naar Oeganda. Michiel houdt van zwemmen, snowboarden en is wel eens vaker tot laat terug te vinden op den après ski. Zijn andere interesses zijn 3D printing en climate change. Op de vraag “met wie zou je graag eens op date gaan” antwoordde Michiel: “Joke Schauvliege”.

Severine (bijnaam: Severunkt) is de jongste uit de groep en zit in haar derde bachelor computerwetenschappen. Severine is een tennisser in pensioen en heeft een vurige passie voor muziek. Als instrument bespeelt ze de cello, maar als je het heel lief vraagt durft ze ook wel eens een solo orkest te geven op haar triangel of didgeridoo. De drie adjectieven die haar typeren zijn zorgzaam, gestructureerd en creatief. Tenslotte vertelde ze dat ze sterk geïnteresseerd is in andere culturen. Moet haar vriendje Simon nu schrik beginnen krijgen?

Met zijn “paar” grijze lokken en 22 levensjaren is Louis ineens de oudste van bende. Deze sloeber studeert burgerlijk ingenieur bouwkunde en heeft gekozen voor de afstudeerrichting “offshore and dredging”. Dit bewijst al direct zijn passie voor water en hydraulica, wat goed van pas zal komen in Oeganda. Louis typeert zichzelf als een avontuurlijke chiro-man die heel graag andere mensen helpt. In zijn jonge jaren was hij een basketter, maar zo goed was hij nu ook weer niet. Tegenwoordig houdt hij zijn oude lichaam in beweging door af en toe eens te gaan lopen en baantjes te trekken in de Gentse zwembaden. Ook soms in de watersportbaan, of was dat zijn broer?

Ziezo, dat was de korte voorstelling van ons team. Om af te sluiten kunnen jullie hieronder nog genieten van enkele prachtfoto’s uit Oeganda, getrokken door onze top partner Nuv-hop.

 

Vele lieve groetjes,

Team Oeganda

Wist je datje: De oplettende lezer heeft het misschien wel al opgemerkt, maar onze aanspreking “Itye maber” is geen Swahili. Neen, waar wij naar toe gaan spreken ze een lokaal dialect genaamd Acholi (niet te verwarren met alcohol). Wij zijn alle drie van plan om de basis van deze taal te leren. Ook interesse? Download dan het lagere school werkboek op volgende link: https://www.livelingua.com/course/peace-corps/Acholi_Language_Lessons/

Humasol