Salaam maaleekum!

(tot zo ver onze kennis Mandinka, de meest gesproken taal in Kunting… )
Wij zijn Emiel, Simon en Lise. Drie studenten uit verschillende hoeken van de ingenieurswetenschappen die hun kennis en verworven inzichten willen gebruiken om te helpen waar het écht nodig is. Daarom gaan we met z’n drieën in de komende twee zomermaanden naar Kunting, een klein dorpje in Gambia. 

Onder het gentleman-motto: “ladies first” beginnen we met het voorstellen van Lise. Onze masterstudent ‘burgerlijk ingenieur chemie’ heeft jaren in de scouts gezeten waardoor ze geen schrik heeft van een groot avontuur in Gambia. Hierdoor vindt ze bijna niets smerig, enkel kakkerlakken, dat vindt ze écht vies! De blonde hercules van de groep heet Simon en zit in zijn master  ‘burgerlijk ingenieur bouwkunde’. Een echte reiziger die al talloze safari’s heeft gedaan in Afrika. Naast reizen praat Simon ook heel erg graag. Dit brengt ons uiteindelijk bij de jongste (maar ook de knapste) van de groep: Emiel. De jonge spruit zit in zijn derde bachelor ‘burgerlijk ingenieur toegepaste natuurkunde’ en is ook een echte avonturier. Hij heeft een grote passie voor andere culturen. Eén die zeker van pas zal kunnen komen, daar in the middle of nowhere. Samen vormen we een hecht team die niet kan wachten om eindelijk eens onze kennis te gebruiken om de handen uit te mouwen te steken!

Sinds geen van ons een expert is in elektriciteit, begonnen wij in oktober ons te verdiepen in literatuur. Zo kwamen we elke zondagavond gezellig samen om onze verworven kennis met elkaar wat te delen. Want zeg nu zelf, niets leuker dan zo’n diepgaan gesprek over elektriciteit! Na het bijschaven van onze kennis over een PV-installatie was het tijd om ze toe te passen op het probleem in Kunting, wat als ingenieur (in spé) natuurlijk het plezantste is!

Na een uber-mega-fantastisch humasol weekend, een bedrijfsbezoek en vele uren debatteren, berekenen en schrijven hebben we een voorlopig plan uitgedokterd. Ons plan wijdt zich toe tot zowel het sociaal als technisch aspect. Met een betere visie op wat ons allemaal te wachten staat die twee zomermaanden is het alleen nog maar meer uitkijken! 

 Hebben jullie interessante vragen of misschien kei goede tips? Aarzel dan niet om iemand van ons te contacteren!!