+32 (0) 485/634.592

Tijd tot vertrek

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Dag allemaal! Het is zover, mijn eerste blogbericht voor het project PV Aux Villages. Over exact één week (12/09) vertrek ik naar mijn projectlocatie in Benin. Tijdens 13 weken ga ik daar samen met het dorpje Kpassa Gambou proberen om een elektriciteitsnet op basis van zonnepanelen aan te leggen en daarnaast ook gezamenlijk te zoeken naar innovatieve toepassingen van zonne-energie in het dagelijks leven van de dorpsbevolking.

Hiervoor ben ik mij nu al sinds december zo goed mogelijk aan het voorbereiden door mij te verdiepen in de literatuur van vorige projecten, door zo goed en zo kwaad mogelijk contact te leggen met de mensen daar en door allerlei berekeningen uit te voeren en die alvast over te zetten in exceltools zodat ik nog genoeg flexibel ben ter plaatse.

Afgelopen jaar was dan ook heel druk en nu wil ik eigenlijk al voor de start van de echte uitvoering van het project veel mensen bedanken! Ik heb veel gehad aan de begeleiding van mijn coach Willem Maertens en ik hoop dat die dat ook nog ziet zitten tijdens de komende maanden, want als bouwkundig ingenieur ligt mijn specialiteit nu eenmaal niet op elektrisch gebied. Om deze laatste reden ben ik dan deze zomer ook eens een dagje meegegaan met een installateur van zonnepanelen om toch niet alles op theoretische kennis te laten aankomen. Ook de huidige projectstudenten van Humasol Arno en David verdienen alvast een bedankje voor hun schat aan informatie.

Momenteel ben ik vooral nogal zenuwachtig om er echt effectief in te vliegen. Er moet nog zoveel geregeld worden op korte tijd en eenmaal daar weet ik ook niet 100% zeker waar ik zal verblijven of hoe het contact met de mensen zal verlopen. Natuurlijk is dit juist het meest uitdagende en interessante van dergelijke ontwikkelingsprojecten en mij hoor je dus zeker niet klagen, maar de klok tikt verder en mijn knieën zullen ook wel beginnen tikken.

Hopelijk kan ik snel vertrekken om me met mijn volledige gewicht, ideeën, kennis & vaardigheden in te zetten voor wat een ongetwijfeld onwaarschijnlijk formidabel avontuur wordt! Hopelijk zien jullie het ook allemaal zitten om mij te volgen in dit spannende verhaal?

Robbe(rt)