+32 (0) 485/634.592

Hallo lezer,

Dit is de laatste keer dat we een blog gaan schrijven en misschien ook wel beter zo. Momenteel heeft één strijder ons al in de steek gelaten: Jakob Benjamin Cassiman. Hij moest 3 dagen vroeger door om op zijn nieuwe universiteit op tijd te zijn voor de kennismakingsdagen, om zo toch enige kans te maken op vrienden. Wij wensen hem allesinds heel veel succes en zijn blij dat hij onze projectpartner was (er ligt hier nog een onderbroek van u, we zullen die opsturen).

Genoeg gelanterfant en gelariekoekt, HET PROJECT. Met veel trots kunnen we jullie meedelen dat woensdag 08/08/2018 de pomp geïnstalleerd werd en de Saboubse geschiedenis in gaat als: De dag dat water uit, maar helaas ook naast, de kraantjes stroomde. Doordat we voor alle kraantjes teflon hadden gebruikt i.p.v het superieure haren met vet, lekte zo goed als elk kraantje. Dus na een paar dagen repareren was het grote moment eindelijk aangebroken.

Zonnestrale omzette in energie om hiermee water op 40m diep naar boven te laten pompen, op te slagen in een polytank van 3000 liter op een toren van 4 meter hoog, te laten stromen langs 200m leidingen, 50+ koppelstukken, 5 aftakkingen om vervolgens een halve seconde op uwe kop te vallen… Nooit gedacht dat een douche één van de grotere ingenieursorgasme uit mijn carrière zou zijn. Alles werkt en onze taak zit er op. Geslaagd is het wel nog niet, dat is het pas als we binnen enkele jaren terug komen en zien dat het opgerichte comité zijn taken vervult en de installatie nog werkt.

Burkina Faso is een land. Iets waterpas krijgen is bijna onmogelijk en iets deftig geregeld krijgen is altijd ne nest. ‘Pas op, want er zijn rare zwarte’, wist Désiré ons hier te vertellen. Gelijk heeft hij, er zijn hier op z’

Einde

n zachtst gezegd opmerkelijke figuren, maar uiteindelijk zijn de mensen hier vooral even dagdagelijks als bij ons en zijn de gelijkenissen groter dan de verschillen. Ik heb me persoonlijk enorm geamusseerd en ga naar huis met een lege maag, en een volle geest.

Doei