+32 (0) 485/634.592

Figuur 1: buitengewoon informatief grondplannetje

Beste lezer,

Na een korte evaluatie van de vorige episodes hebben we besloten om deze keer ook wat informatie te delen in de blog. Want hoewel het soms kan lijken alsof we hier niets zinnigs doen en we enkel blogs schrijven om onze quota te halen, is dat niet (helemaal) waar.

Vandaag, 27 juli 2018, kunnen we de volgende stand van zaken optekenen (zie figuur 1 voor een grondplannetje). De leidingen in het rood zijn allemaal gelegd en ingegraven. Ieder klasje is voorzien van een kraantje om naar wellust te gebruiken, net als de twee wc-blokken. Noot: de wc’s zijn in werkelijkheid niet zo gigantisch als op de schets.

Het vervolg van het project bestaat erin om water in de leidingen te krijgen en alles af te werken. Dat houdt in dat we in deze volgorde:
1. Een watertoren plaatsen en aansluiten (zie voetnoot 1)
2. Sensoren en zonnepanelen aanbrengen.
3. De handpomp vervangen door een elektrische.
4. Alles testen en ontdekken dat niets werkt.
5. Een mooie driepunter maken met de handdoek.
6. Een beschermende steenstructuur rondom alle elektronica en de toren maken.

Voetnoot 1: De watertoren was drie dagen geleden al gearriveerd zoals de planning voorschreef, maar is bij de ietwat onveilige installatie tegen de vlakte gegaan. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt volledig bij de kraanbestuurder die taxonomisch het midden liet tussen een klomp klei en een domme klomp klei. We zijn echter niet bij de pakken blijven plakken en hebben de moed niet laten zakken (confer de kersenplukmetafoor uit de vorige episode). Morgen arriveert een nieuw exemplaar.