Hakuna matata, of toch een beetje? In de tijd dat je een licht kan vervangen sterven hier twee opa’s en worden er drie nieuwe mensen geboren. Die zijn dan geambeteerd als je op een meter van hun bed een licht staat in te draaien. Daar komt nog bij dat Willem door de lokale bevolking is omgedoopt tot het meer uitspreekbare William, wat leidt tot verwarring op de werkvloer. Maar dit houdt ons niet tegen om er een schitterend project van te maken!
Ukulele vergeten? Geen probleem voor Willem en Jef. Zij hebben gelukkig twee mondharmonica’s meegesmokkeld, zodat er ’s avonds rijkelijk genoten kan worden van hun melodieën. Kuch… Zo zijn er al pogingen geweest tot Awimbaweh (of hoe noemt dat nummer ook weer?) en verscheidene geniale improv-sessies. Om te ontsnappen van al dit kabaal besloten we een weekendje de jungle van Kakamega op te zoeken. Hier genoten we van een prachtige zonsondergang tussen chille aapjes, luide vogels en ontsnapte koeien. Ook de natuur zelf was zeer indrukwekkend.
Momenteel is er ondanks alles toch ook al wat werk verricht. Na de ietwat chaotische componentenjacht vorige week in Sondu en Kisumu konden we al een groot deel van het budget vastleggen. Enkel differentieelschakelaars en roestvrije moeren bleken onvindbaar in het oostelijk halfrond van Afrika. Maar we blijven hoopvol verderzoeken. Als alles goed gaat is begin volgende week alles klaar om de panelen op het dak te installeren. Hiervoor werkte Jef samen met de lokale technieker Jim aan het lassen van stalen frames. Ook de rekken om de batterijen in te plaatsen werden door hen in elkaar gestoken. Zodra de panelen geleverd zijn, kunnen we de laatste gaten boren en alles coaten met anti-roest verf.
Stoffiger werk was voorbehouden voor Willem en Louise. Ahum – Zij werkten samen met Zachary, de technieker aan deze kant van het domein, -rochel- om de kritische lasten correct van stroom te kunnen voorzien. -kuch kuch- Dit betekende dat zij regelmatig het dak in moesten, wat niet de meest onderhouden ruimtes bleken te zijn. Er is nog wat werk te doen, maar dat komt wel in orde als William alles overleeft.
Oh en wat eten we vandaag? Easy. Kip met rijst, rijst met kip of vet met vlees, en dan af en toe een eitje of vier. Kwestie van de cholesterol goed te onderhouden. Toen fruit en groenten uit ons menu begonnen te verdwijnen zijn we overgestapt op ons overlevingsinstinct, waardoor we nu technieken hebben ontwikkeld om prince-koeken te bouwen op basis van bulkpakken droge theekoekjes. Op het lokale marktje ontdekten we mega-avocado’s, groene appelsienen, mini-mango’s en snack-banaantjes voor 15 cent per handvol, zodat ons vitamine-peil weer aan het stabiliseren is.
Lieve groetjes uit Kenya, Team waka-waka
Humasol