+32 (0) 485/634.592

Karibu blogu, hamjambo?

 

 

Jazeker, hier zijn we weer met nieuwe een update!

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het praktisch voorbereiden van ons project in Nyabondo. Zo hebben we verschillende skype-gesprekken, vergaderingen, informatie-sessies… gehad. Met andere woorden: lange nachten en gevulde dagen.

Nu willen we graag even onze vooruitgang met jullie delen.

Na de tussentijdse presentatie hebben we veel feedback gekregen van onze coaches, managers en andere Humasollers. Deze feedback hebben we zo goed mogelijk proberen te verwerken gedurende de eerste weken van het semester. Zoals vorig semester kwamen we ongeveer 1 keer per week samen, al dan niet met onze coach.

Naast het uitbouwen van ons project, hebben we ook enkele cultural awareness sessies gehad, alsook een sessie over veiligheid. In het begin van dit semester was er de Humasol quiz. Samen met alle andere project-studenten hebben we hieraan meegeholpen, de sfeer zat erin!

 

Voor de praktische uitbouw van ons project hebben we leveranciers (in Kenia) gecontacteerd, PV-experts in binnen- en buitenland aangesproken en zelf nog zeer veel informatie opgezocht. Dit heeft uiteindelijk geleid tot ons finale systeem. Het hoofddoel is doorheen het hele jaar hetzelfde gebleven: uitbouwen van een betrouwbare PV-installatie met batterijbank die de onvoorziene stroompannes kan overbruggen. Dit semester heeft ons meer inzicht gebracht in de haalbare energieproductie en het lijkt meer en dus ook beter te zijn dan oorspronkelijk gedacht. Tijdens het laatste skype-gesprek hebben we concreet besproken welke lasten gevoed kunnen worden, dit zou een viertal MW aan groene energieproductie per jaar zijn.

 

Naast het technische onderdeel van ons project, hebben we de economische initiatieven dit semester ook volledig uitgewerkt. Deze initiatieven bestaan uit een kapperszaak, charging-points voor gsm’s en een mini PV-installatie. Via deze initiatieven willen we een zekere sensibilisering op gang krijgen. Het is zeer belangrijk dat er een positieve bewustwording wordt gecreëerd rond hernieuwbare en duurzame energie. Via de kapperszaak kunnen we verschillende mensen bijeenbrengen. Het lijkt ons ook een goed idee om de charging point mee in dezelfde ruimte te zetten als de kapperszaak. De mini PV-installatie zullen we uitwerken voor de eventuele geïnteresseerden in zonne-energie. Het zal bestaan uit 1 of 2 zonnepaneeltjes en het doel is om deze zo goedkoop mogelijk te maken. Deze installatie zal bedoeld zijn voor particulieren of mensen met een winkel die een betrouwbare en groene energie bevoorrading willen. Op deze manier kunnen we de voordelen van zonne-energie laten zien en ook dat het iets alledaags is waar iedereen gebruik kan van maken.

 

Zo, dit was een kleine update van ons project. Komende twee maanden gaan wij nog de puntjes op de i zetten, de componenten bestellen en ervoor zorgen dat alles ter plaatse zo vlot mogelijk zal verlopen. We kijken alleszins heel hard uit naar dit avontuur!

Peace out

-Team wakawaka