Vandaag kwam het besef dat we ondertussen bezig zijn aan onze laatste maand van dit Zambiaanse avontuur. De eerste twee maanden hier in Lusaka waren leerrijk, verassend en soms wat hectisch.
Stap voor stap en met de nodige onderhandelingsvaardigheden en doorzettingsvermogen gaat het project de goede kant op. Onze voorlopige resultaten tonen aan dat er wel degelijk een probleem is in het grondwater qua nitraatvervuiling. We proberen hierover dan ook bewustzijn te creƫren op de plaatsen (kerken, scholen, weeshuizen) waarvan de waterstalen zijn geanalyseerd. Verder hebben we ook de nodige informatie met het zomerteam gedeeld zodat zij zo goed als mogelijk voorbereid zijn op hun Zambiaanse zomer.
Buiten het werk hebben we ook een beetje de toerist uitgehangen: we zijn naar de Livingstone gegaan om de Victoria Falls te ontdekken. De acht uur lange busrit met continue herhaling van drie gospelnummers was het meer dan waard.
Ook dit nog: Robine heeft een verwaarloosd katje gevonden (Nshima) en is nu volop zoek naar een potentieel adoptiegezin.
Tot snel!