+32 (0) 485/634.592

Beste lezer,

Hier zijn we weer om jullie te voorzien van een kleine update en om het uiteindelijke project uit de doeken te doen. We zullen het kort houden. Het was een druk en bewogen semester waarin we de laatste hand hebben gelegd aan ons project. We hebben samengezeten en contact gehad met zowel onze partner in België als in Burkina Faso ter plaatse en zijn tot een prachtig resultaat gekomen, al zeggen we het zelf. Het project is al een stuk concreter nu en we hebben zelfs al echt Burkinabees briefgeld waar het typische Afrikaanse stof nog aanhangt.

Wat gaan we nu uiteindelijk effectief doen? De installatie waaraan we gaan meewerken zal dienen om enerzijds een kleuterschool en zijn faciliteiten van water te voorzien en anderzijds enkele akkers te irrigeren. Het water zal komen uit een put waar momenteel een handpomp op is aangesloten. De handpomp zullen we dus vervangen door een elektrische pomp op zonnepanelen. Daarnaast zullen we twee watertorens bouwen: één voor het schooltje en één voor de akkers. Het merendeel van het werk zal uiteindelijk bestaan uit het ingraven van de waterleidingen onder de bakkende zon in de steenharde bodem, maar die taak is op democratische wijze aan Simon uitgedeeld.

Een schematische voorstelling van het volledige ontwerp vindt u hieronder.

Kom zeker kijken naar onze eindpresentatie op 29 april in Leuven. Dan leggen we het project nog veel uitgebreider uit in geuren en kleuren.

Hopelijk tot dan!