+32 (0) 485/634.592

Na een lange reis met veel tussenstops zijn we op 2 maart geland in Lusaka. We werden onmiddellijk hartelijk onthaald door onze Zambiaanse collega’s Queen en Ann. Al snel bleek dat deze verwelkomende houding bij de meeste Zambianen terug te vinden is. De eerste dagen na onze aankomst hebben we samen met Queen Lusaka verkent, de andere medewerkers van Envaros leren kennen en een snelcursus Nyanja gekregen.

Na deze introductie in Lusaka zijn we aan de slag gegaan. We hebben ons tot nu toe vooral gefocust op het identificeren en in kaart brengen van boorgaten en waterverdeelpunten in vier leefgemeenschappen: Jack, Kanyama, George en Chainda. Hiervoor zijn we met de lokale Environmental Health Technologists op zoektocht gegaan en in elk van de leefgemeenschappen ongeveer vijftien geschikte locaties gevonden. Nu kunnen we beginnen aan de volgende stap: waterstalen nemen en analyseren.

Naast ons werk hebben we ook al veel andere interessante ervaringen gehad: misvieringen (waarvan één in een cinemazaal), het nationaal museum (inclusief een unieke Chinese ventilator, zie foto), basketballen met lokale studenten en de enorme drukte in ‘town’.

Chinese fan

Hoewel we nog dagelijks gemiddeld dertig keer Mzungu (=white person) worden genoemd, voelen we ons meer en meer thuis hier in Lusaka.

Zonnige groeten en tot snel,
Robin en Robine

Een deel van team Envaros: Ann, Robine, Queen, Likeness en Robin