+32 (0) 485/634.592

Hoj allemaal!

Wij zijn Robin en Robine, met andere woorden TEAM Robin(e)!, en hebben sinds afgelopen zomer ons diploma op zak van bio-ingenieur (Robin) en milieu- en preventiemanagement (Robine). Onze cursussen waterzuivering hebben we toch maar terug bovengehaald, want volgend semester vertrekken we naar Zambia voor de eerste fase van het waterzuiveringsproject!

Concreet houdt dit in dat we in het grondwater van de hoofdstad Lusaka de hoeveelheid nitraatvervuiling en in de naburige stad Kabwe de loodconcentratie in kaart gaan brengen. Dit is nodig aangezien armere gemeenschappen het grondwater als drinkwater gebruiken en dit een ernstige gezondheidsimpact kan hebben, zoals verstikking bij baby’s door nitraatvervuiling en de neurotoxische gevolgen van loodblootstelling. Hier moet dus dringend iets aan worden gedaan! Samen met onze lokale partner Envaros en het Zomerteam dat een zuiveringseenheid gaat ontwikkelen, proberen wij hier ons steentje bij te dragen.

Nu zijn we nog volop informatie aan het verzamelen en aan het verwerken om dit project grondig voor te bereiden. Hierover meer details in het volgende blogbericht. En vanaf begin maart is het dan tijd voor het echte werk in Zambia en begint ons (hopelijk) onvergetelijk avontuur!

Robin & Robine