Hier is het dan, het eerste blogbericht van team Ghana! Volg zeker onze blog om op de hoogte te blijven van onze vorderingen en onze avonturen in de zomer van 2018. Ons team bestaat uit drie enthousiaste ingenieurs in wording: Astrid in elektrotechniek, Hendrik in elektromechanica en Natan in toegepaste natuurkunde. Een ideale combinatie voor dit project!

kaart Adjobue

Wat gaan we juist doen? Het doel is om een waterpomp op zonne-energie, een zonnepomp, te installeren in Akim Adjobue, in de provincie Eastern Region in Ghana. In dit dorp, van zo’n 5.000 inwoners, zijn er enkele verouderde handpompen. Daarvan zullen wij er één vervangen door een duurzaam, automatisch equivalent. Het water zal dan verdeeld worden over enkele kraantjes in het dorp. Doe trouwens geen moeite om Akim Adjobue op te zoeken, Google weet niet af van het bestaan ervan. Het kaartje links geeft een goeie indicatie van de ligging.

Ondertussen zijn we al vertrouwd met centrifugale dompelpompen, monokristallijne zonnepannelen, de lokale Ashanti-cultuur en nog veel meer. De literatuurstudie is bijna af, maar de deadline voor het tussentijdse verslag nadert snel. Op het Humasol-weekend groeit elke seconde het besef van hoe ingrijpend volgende zomer wordt, zowel voor de bevolking van Adjobue als voor ons. Ervaren Humasollers blijven ontzettend enthousiast vertellen over hun ervaringen in het Zuiden. We hebben ook voor het eerst geskypet met onze lokale partner, Emmanuel van de ngo COLISO. Dit maakt het allemaal veel concreter. Het is heel spannend, maar we kijken er ontzettend hard naar uit!

Humasol