Na het ontspannende weekend was het weer tijd om er helemaal in te vliegen! Het staal, dat we bij Yapango besteld hadden, was inmiddels aangekomen in Chirinos. We trokken snel onze werkhandschoenen aan om aan de slag te gaan want uiteraard: safety first. Dit tot grote verbazing van de Peruvianen, die al meteen mooie prijsjes aanboden om onze werkhandschoenen over te kopen. Uiteraard niet ter bescherming voor hun werk, maar voor te showen tijdens het motorrijden…

Twee dagen zijn we bezig geweest met het staal in juiste maten af te snijden. Vervolgens moesten we beginnen lassen om de tussenstukken te maken, die de stalen baren van het frame verbinden. We wilden dit graag zelf leren, maar omdat het minder snel (en goed) ging dan gepland, lieten we enkele tussenstukken maken door een plaatselijke lasser. Ondertussen gaf dit ons de tijd om de stalen baren te voorzien van een primer zodat de buizen niet zouden beginnen roesten door het vocht in de zonnedroger. “Leuk! Op het gemak een beetje schilderen”, dachten we. Jammer genoeg heeft dit karweitje ons nog veel laten vloeken: de primer plakte niet op alle buizen wegens te veel olie (ondanks ze al meerdere keren geschrobd waren). Dit deed ons overschakelen op een andere sprayer, de thinner-primerverhouding was vaak een probleem voor de sprayer en zo kunnen we wel nog even doorgaan.. Het resultaat van de primer: letterlijk alles hing vol met zwarte primer: wijzelf, onze werkplaats en gelukkig ook uiteindelijk de baren.
In het weekend stond een uitstapje naar Trujillo gepland, een stad gelegen aan de kust centraal in Peru. Dit was dé gelegenheid om te leren surfen! Na twee uur ploeteren en bibberen in het water waren we doodmoe, maar zat het surfgevoel er toch al goed in. Hierna bezichtigden we de stad die gekend staat voor zijn typische houte balkons en de tempel “huaca del la luna”.

Terug in Chirinos hielden we ons verder bezig met de primer (again) en het snijden van de correct maten plastiek die aan het frame bevestigd zal worden.

’s Avonds doen we allerhande activiteiten met de mensen van de prosperidad ter ontspanning. Zo zijn we al in de discotheek van Chirinos (die ook dient als restaurant en poolplek) beland om salsa te leren dansen, gaan volleyballen, voetballen,…

Een groepje kinderen hebben het op het voetbalveldje in Chirinos ook al tegen ons opgenomen, weliswaar na een uur met open mond te staren naar ons. Ondanks dat hun leeftijd ging van 5 tot 11 jaar waren ze toch waardige tegenstanders! Ze vroegen achteraf om een foto en een revanche. Dat belooft voor volgende week!

Humasol