Hey iedereen,

Hier is het antwoord op de veelgestelde vraag: “Waar kunnen we je volgen als je in Oeganda bent?” We proberen hier wekelijks een berichtje achter te laten over onze kleine succesen, de flops, euforie, frustraties,… op smaak gebracht door foto’s van onze klik-klak fotokodak! (Hopelijk houden we ons hieraan…)

1 Maart vliegen we naar Oeganda, wat we daar zullen doen en waarom lezen jullie in een volgend blogbericht. Eerste stellen we ons graag even aan jullie voor.

Ik ben Gil Op de Beeck. Ik heb net mijn laatste vak afgelegd voor de studierichting Handelsingenieur. Tijdens deze studie werd ik voortdurend geprikkeld om na te denken over een duurzamere bedrijfsvoering, iets waar mijn studierichting naar mijn zeggen in tekort schiet. Ik zat met een honger om iets duurzaams en goeds te doen en om hierover bij te leren. Ik ben erg geboeid door sociaal verantwoord ondernemerschap en circulaire en blauw economische modellen. Zo ben ik bij Humasol terecht gekomen. Zij bieden interessante en leerrijke projecten aan en terwijl kom ik ook in contact met toffe en interessante mensen!

Ik ben Isabel Haentjens. Tijdens mijn opleiding sociaal-cultureel werk liep ik stage bij Netwerk Bewust Verbruiken. Gedurende deze stage werd mijn intresse omtrent duurzaamheid enkel groter. Dit academiejaar startte ik de postgraduaat Duurzame Ontwikkeling. Het tweede semester van de opleiding omvat een (internationale) stage. De stagezoektocht duurde niet lang. Via mijn huisgenote Maaike, voorzitster van Humasol, kende ik de vzw al van de vele boeiende tafelmomenten thuis. Het antwoord was verrassend toen ik vroeg of er geen interessant project voor mij bij was (als niet-ingenieur). Niet veel later wist ik dat ik naar Oeganda zou gaan om te werken rond afval.

Na de vele tijd die we hebben gespendeerd aan de voorbereidingen, wordt het wel eens tijd om voet op Oegandese bodem te zetten. We kijken er naar uit Chrispin in levende lijve te ontmoeten, Waste Masters Ltd. te leren kennen, ons het reilen en zeilen in Oeganda gewoon te maken, de zon te voelen,… We houden jullie op de hoogte!

Waarom Oeganda en wat we daar zullen doen, lees je in een volgend blogbericht. We geven een situatieschets en zullen jullie laten kennismaken met Chrispin Lutalo, onze lokale partner, zijn bedrijf Waste Masters Ltd.

Tot later!

Gil en Isabel